mboost-dp1

Shutterstock

Børn ned til ni år begår DDoS-angreb mod skolenetværk

- Via Bitdefender -

En undersøgelse foretaget af NCA’s National Cyber Crime Unit (NCCU) opdagede, at antallet af DDoS-angreb rettet mod skolenetværk og dertilhørende websteder er fordoblet fra 2019 til 2020, mens bagmændende viste sig at være 15 år i gennemsnit og den yngste kun ni år.

Det rapporterer Bitdefender.

Storbritanniens NCA har i den forbindelse lanceret et nyt initiativ med et håb om at oplyse unge om konsekvenserne af at begå DDoS-angreb. Det sker i et forsøg på at afholde dem fra at begynde et liv som cyberkriminel.

En teori er, at unges interesse i DDOS-angreb udspringer af gaming-verdenen, hvor de eksperimenterer med at installere mods, hacks og endda malware for at få krammet på modstandere i online spil.

Forskning har antydet, at mange unge ikke anser det for “forkert” at forstyrre andre spilleres spiloplevelse, fordi det blot betragtes som “en anden måde at vinde på” – deres jævnaldrende gør det også, og de tror bestemt ikke på, at det er sandsynligt at komme i problemer med loven.

Initiativet, der udrulles af NCA til over 2.000 grundskoler og sekundære skoler i Storbritannien som udgangspunkt, medfører, at skoleelever, der søger efter termer forbundet med cyberkriminalitet, vil blive mødt af en blokeringsside med en advarselsmeddelelse.

Advarselsmeddelelsen har til formål at henvise eleverne til webstedet ‘Cyber Choices’, som består af information om loven om computermisbrug og konsekvenserne af cyberkriminalitet.

Forhåbentlig vil initiativer som dette forhindre unge i at tage de første skridt ind i et liv med cyberkriminalitet og i stedet finde en legitim karriere inden for teknologi.

Gå til bund
Gravatar #1 - Athinira
22. jan. 2022 01:05
Som IT-admin på en skole har vi også oplevet det.

Vi har, desværre, ikke været i stand til at finde ud af om det faktisk var en elev. Men vi har en stærk formodning om det. Det er, desværre, bare ikke lige til at finde den skyldige.
Gravatar #2 - AppleSheep
26. jan. 2022 09:30
Athinira (1) skrev:
Som IT-admin på en skole har vi også oplevet det.

Vi har, desværre, ikke været i stand til at finde ud af om det faktisk var en elev. Men vi har en stærk formodning om det. Det er, desværre, bare ikke lige til at finde den skyldige.


Det er nok rigtig nok, for jeg ser ikke nogen grund til hvorfor profilerede hackere skulle begå DDoS angreb må en skole. De får jo intet ud af det.

Der er måske nogle elever der synes det er vild spændende, fordi det er ulovligt, som du selv er inde på.
Måske kan man sammenligne det med, at nogle laver scootere ulovlige så de køre 90 km/t. Det er også spændende fordi det er ulovligt.
I begge situationer er man sej, hvis det lykkedes uden at blive opdaget.

Det kunne være at det er opmærksomheden fra ens venner og spændingen de er ude efter...

PS: Jeg har selv prøvet at lave noget i den stil da jeg var midt i 20'erne. Det tætteste jeg kom på noget i den stil, var via noget software der Back Orifice og Sub7. Jeg tror det lykkedes mig én gang ved hver af de software at komme ind på en computer. Det blev også ved det, for det var pænt kedeligt. Så det glemte jeg hurtigt alt om.

https://en.wikipedia.org/wiki/Back_Orifice

https://en.wikipedia.org/wiki/Sub7
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login