mboost-dp1

No Thumbnail

Google Drive-brugere oplever datatab og manglende support efter nulstilling af tjenesten

- Via Version2 -

Google Drive-brugere har oplevet at miste data, da tjenesten blev nulstillet tilbage til april måned.

Flere brugere har rapporteret, at deres filer er forsvundet fra cloudtjenesten, og Google har iværksat en intern undersøgelse af hvad der er sket i sagen.

Tjenesten er vendt tilbage til et snapshot fra april/maj 2023, hvilket betyder, at også mappestrukturer er blevet nulstillet til datoen.

Der er ingen umiddelbare indikationer på brugerfejl, men snarere et problem med tjenestens system, der forhindrede synkronisering af data mellem lokale enheder og Google Drive.

Nogle brugere har offline caches, der måske kan indeholde de manglende data, men der findes ingen kendt metode til at gendanne adgangen til dataene i dem.

Episoden har også afsløret, at supporten for Google Drive drives af frivillige og ikke af Google-personale, hvilket har ført til den del problematiske løsningsforslag til brugerne.

Gå til bund
Gravatar #1 - Provsten
30. nov. 2023 16:40
Sjovt som de danske oversættere/"journalister" ikke rigtig har forstået hvad problemet er. De mistede filer har aldrig været i Google's cloud og Google Drev er ikke blevet rullet tilbage.
Problemet har været synkroniseringsklienten GoogleFS. Nogle har ikke fået synkroniseret filer siden april/maj og ved en nylig opdatering af GoogleFS har den nye klient opdaget at lokal mappe ikke var synkron med cloud. Herefter har klienten så valgt at "nulstille" mappe (flytte filerne til en "skjult" mappe) og synkronisere rent med det der vitterlig VAR i cloud.
Med andre ord: Det er lokale filer der er problemet og dem har Google åbenbart lidt svært ved at nå :-)
Det er mildest talt ikke en smart måde at GoogleFS har opført sig på, så ja, Google har jokket i samme spinat som MS Onedrive gjorde for 7-8 år siden.
Gravatar #2 - larsp
14. dec. 2023 08:25
Det er pudsigt, at det er så svært at lave en velfungerende filsynkroniseringsklient. Selv de største firmaer jokker i spinaten i den forbindelse.

Men det er ekstra pinligt for Google pga. den måde de har håndteret problemet. De har blokeret diskussionstråde om emnet for at få problemet til at "gå væk": https://arstechnica.com/gadgets/2023/12/google-cal...

Kommer der mon en class action lawsuit for tab af filer? Det kunne blive festligt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login