mboost-dp1

eusst kina long march raket jorden styrt tianhe / newz.dk

EUSST

Kinesisk raket ude af kontrol: Styrter snart til Jorden

- Via dr.dk - , indsendt af AppleSheep

Den løfteraket, der i april placerede en del af Kinas kommende rumstation i kredsløb om Jorden, er kommet ud af kontrol. 

Den første byggesten til Kinas kommende rumstation blev lagt i slutningen af april. Men løfteraketten, der bragte modulet op, er kommet ud af kontrol.

Ingen advarsel er blevet givet fra de kinesiske myndigheder. Derimod har flere rumobservatører gjort opmærksom på uregelmæssigheder.

Den først, centrale del af Chinese Space Station (CSS) med navnet Tianhe blev succesfuldt sendt op med raketten Long March 5b.

Raketten vejer 21 ton og er ifølge internationale rumobservatører i USA og Tyskland kommet ud af kontrol. Derfor kan den lande i beboede områder, da den ikke kan styres ud over havet.

Det europæiske rumovervågning- og sporingsprogram EUSST vurderer rakettens bane til at strække sig over breddegraderne 41,5 grader syd til 41,5 grader nord.

eusst kina raket long march styrt tianhe / newz.dk

Der er derfor en lille risiko for, at vragdele kan lande i eller omkring befolkede områder, da storbyer som New York, Rom og Beijing er i rakettens bane.

Læs også: Rusland og Kina indgår samarbejde om månebase.

Professor på DTU Space John Leif Jørgensen fortæller til DR, at det “er umulig at forudsige, hvor den vil slå ned. Derfor kan man ikke forberede sig på det eller eventuelt evakuerer nogle mennesker i tide.”

John Leif Jørgensen vurderer yderligt, at “et sted mellem 10 og 20 fragmenter vil klare sig gennem atmosfæren uden at brænde op”. De vragdele vil ramme Jorden med 1000 kilometer i timen.

Ifølge EUSST vil raketten styrte ned mellem den 8. og 9. maj. Det vil tage raketten cirka 90 minutter at falde til Jorden.

Læs mere om EUSST’s observationer og vurderinger her.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
7. maj 2021 10:21
Når det bare er en løfteraket som vil fragmentere og ikke indeholder noget katastrofalt, så er chancen for dødsfald, sikkert mindre end at blive ramt af lynet på en normal overskyet dag.
Gravatar #2 - sand
7. maj 2021 14:07
T_A (1) skrev:
Når det bare er en løfteraket som vil fragmentere og ikke indeholder noget katastrofalt, så er chancen for dødsfald, sikkert mindre end at blive ramt af lynet på en normal overskyet dag.

Tjo, det kan da godt være, men derfor kan man vel godt informere om faren, eller i det mindste vedstå at der er sket nogle problemer, fremfor at tie og håbe det ikke bliver opdaget...

Det synes jeg er det mest forkastelige - lige meget hvor pinligt det måske er for Kina. Men hvis de skal lykkes med at opbygge nogen form for troværdighed overfor vesten, bliver de død og pine nød til at bide i det sure æble engang imellem, og erkende deres fejl.
Gravatar #3 - T_A
8. maj 2021 20:19
Den er stadig 183km oppe men falder ret hurtigt nu.

Gravatar #4 - linos
9. maj 2021 05:15
Det kommer nok til at passe nogenlunde med at den helt "tilfældigt" rammer det Hvide Hus, eller et eller andet sted i Washington DC :'D
Gravatar #5 - linos
9. maj 2021 05:43
Det ser ud som om den er styrtet nu
Gravatar #6 - CBM
9. maj 2021 05:44
linos (4) skrev:
Det kommer nok til at passe nogenlunde med at den helt "tilfældigt" rammer det Hvide Hus, eller et eller andet sted i Washington DC :'D

den lander i forhaven til det hvide hus og indeni finder de et flag hvor der står 'kabooom'

:-D

Gravatar #7 - fe950
10. maj 2021 05:43

Gravatar #8 - DrHouseDK
11. maj 2021 06:53
fe950 (7) skrev:


indsat tekst for at quotes virker

Medmindre SpaceX er et kinesisk projekt har den video vist intet med kinaraketten at gøre
Gravatar #9 - fe950
11. maj 2021 07:01
Men ""fake news" er jo efterhånden en anerkendt standard :)
Gravatar #10 - CBM
12. maj 2021 04:59
det kan være at elon har været en forklædt kineser i alle de år
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login