mboost-dp1

Shutterstock

Laboratoriedyrket kød får FDA-godkendelse for første gang

- Via CNET -

Laboratoriedyrket kød har fået en sikkerhedsgodkendelse af U.S. Food and Drug Administration for første gang, skriver CNET.

FDA, som er USA’s føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed, anser laboratoriedyrket kylling dyrket af Upside Foods for sikker at spise, selvom den endnu ikke er godkendt til salg.

Upside Foods bruger levende stamceller fra kyllinger og dyrker disse celler i et kontrolleret miljø for at fremstille animalsk cellefoder i stedet for traditionel slagteripraksis.

På trods af en række virksomheder, herunder Mosa MeatMemphis MeatsAleph Farms og Meatable, der hver især arbejder på den spirende fødevareteknologi, har laboratoriedyrket kød endnu ikke været tilgængeligt til salg eller forbrug i USA.

“I dag er vi et skridt tættere på at ramme dit spisebord, da Upside Foods bliver den første virksomhed i verden til at modtage USFDA-greenlight – det betyder, at FDA har evalueret vores produktionsproces og accepterer vores konklusion om, at vores kylling er sikker at spise,” sagde virksomheden onsdag.

Selvom det betyder, at kyllingen er et skridt tættere på at lande i en køledisk nær dig, mangler der fortsat afgørende sikkerhedsstempler, især fra det amerikanske landbrugsministerium.

Beslutningen er ikke desto mindre et positivt tegn for det voksende antal producenter af laboratoriedyrket kød i USA, mens lab-dyrket kød allerede er blevet godkendt til salg og forbrug i andre lande, herunder Singapore.

Gå til bund
Gravatar #1 - dugfrisk
18. nov. 2022 11:52
laboratoriedyrket kød. er det så meningen, de så vil smide ross308 kylling, og monsanto majs ud. det tror jeg ikke på. Ah hahahahaha
Gravatar #2 - T_A
18. nov. 2022 13:24
Ideen er meget god.
Den dag hvor de kan gro saftige bøffer uden en ko (til en fornuftig pris) så bliver jeg "veganer".
Gravatar #3 - SpegepølseBøvs
18. nov. 2022 18:45
Ku' godt tænke mig at sætte tænderne i sådan en techno-bøf!
Gravatar #4 - Amiga Angel
26. nov. 2022 16:56
T_A (2) skrev:
Ideen er meget god.
Den dag hvor de kan gro saftige bøffer uden en ko (til en fornuftig pris) så bliver jeg "veganer".

sålænge det er sikkert, billigt, smager godt og indeholder proteiner så er jeg også med...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login