mboost-dp1

No Thumbnail

Nets kræver, at Dankortet bliver tilgængeligt i Apple Pay inden 2025

- Via Version2 -

Det er afgørende for dankortet, at det bliver tilgængeligt i Apple Pay, lyder det fra Nets, der administrerer dankortet.

Dette kommer efter, at Apple har annonceret ændringer i deres iOS-styresystem, der gør det muligt for udviklere at bruge NFC-teknologi i deres bank- og wallet-apps.

Nets har meddelt, at de fra 2025 vil gøre det til et krav, at bankerne skal gøre det muligt for deres kunder at betale med Dankort-delen af deres Visa/Dankort eller Mastercard/Dankort i Apple Pay.

Ifølge erhvervsminister Morten Bødskov er internationale betalingskort blevet mere udbredte end dankortet, hvilket primært tilskrives udbredelsen af Apple Pay.

Forbrugerrådet Tænk har også bekræftet, at seks banker vil udbyde Dankort-delen af Visa/Dankort i wallets som Apple Pay senest i 2025.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
30. jan. 2024 14:58
Nå vi har et kort som er "gratis" at betale med i Danmark, så skal vi ikke lade VISA eller Mastercard tage en skat for alle betalinger via Visa delen.

Det er fint med et krav at begge dele skal være tilgængelig så bruger eller firma kan vælge at betale med den som er billigst for dem.

Gravatar #2 - Provsten
3. feb. 2024 23:40
"følge erhvervsminister Morten Bødskov er internationale betalingskort blevet mere udbredte end dankortet, hvilket primært tilskrives udbredelsen af Apple Pay."

Selvfølgelig er Apple Pay/Google Wallet og bekvemmeligheden en del af forklaringen, men en MEGET væsentlig årsag er de banker som øjner chancen for lidt ekstra ussel mammon ved at NÆGTE at udstede Dankort (med rimelige priser for virksomheder og forbrugere) og i stedet KRÆVER at kunderne skifter til VISA Debit eller Mastercard.

OK, som kunde kan jeg jo heldigvis afvise kravet ved at skifte til en bank der optræder ordentligt og signalerer de vil det bedste for danske virksomheder og borgere.

For mit vedkommende: Farvel Spar Nord: Jeg finder en bank med Visa-DANkort!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login