mboost-dp1

Sidebars

politi anpg anlæg lovændring data / newz.dk

Rigspolitiet

ANPG-net udvides massivt efter lovændring

- Via Version2 -

Politiets automatiske nummerpladegenkendelse (ANPG) bliver udvidet med over dobbelt så mange anlæg – ANPG-data kan opbevares i 60 dage.

En lovændring forøger nu politiets ANPG-anlæg, og slettefristen for data indsamlet med ANPG-nettet ændres til 60 dage.

Både stationære og mobile ANPG-anlæg bliver udvidet. De stationære anlæg udvides fra 48 til 160 stationer.

171 mobile ANPG-anlæg bliver placeret på patruljevogne. Tidligere har politiet haft 66 mobile anlæg.

Selvom 98 procent af alt data indsamlet af ANPG-nettet er såkaldte “no hits”, altså nummerplader der ikke er under mistanke, bliver det lovligt at opbevare dataene i op til 60 dage.

Læs også: Rigspolitiet sender udvidelse af ANPG-system i udbud.

Tidligere har det kun være lovligt for politiet at opbevare dataene i 24 timer.

Dog har det været lovlig at opbevare ANPG-data i op til 30 dage, eftersom Danmark i en årerække har været i forhøjet terrorberedskab.

Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
25. feb. 2021 09:02
Yay, mere overvågning, mindre frihed :-/
Gravatar #2 - DrHouseDK
25. feb. 2021 09:05
Ni (1) skrev:
Yay, mere overvågning, mindre frihed :-/

Det er da kun hvis du savner frihed til at lave unoder, det kan være et indgreb i denne... :-)
Gravatar #3 - ToFFo
25. feb. 2021 09:18
#1 - Det er din nummerplade, chill.

Hvis din nummerplade er SÅ hemmelig, så lad være med at køre bil.
Gravatar #4 - JønneTranumPaulsen
25. feb. 2021 12:07
Meningen er jo at de kører rundt med en database i bagarummet, og den indeholder kun dem som man ønsker at snakke med!

Så de her 98% zero-hits, det er kun at anlægget har læst nummerplade XX YY YYY
Det eneste det kan bruges til er at forespørge om der er nogen af anlæggene der har mødt denne nummerplade og få at vide på hvilken bil i hvilket mråde hvilken dag...

Jeg tror nu nok jeg har min frihed til at fise land og rige rundt og købe e hotdogs jeg har lyst til.
Omvendt er jeg faktisk glad for at man piller de biler ud der ikke er forsikring på, hvor bilens ejer er efterlyst eller hvor anden kriminalitet er indblandet.
Gravatar #5 - Vanvittig
25. feb. 2021 15:59
Fantastisk. LTF og Brothas er kendte for at gå ekstremt meget op i lovlig indregistrering af køretøjer, synsindkaldelse, ansvarsforsikringer og grøn ejerafgift - inden de kører ud og likviderer hinanden med skydevåben på gader og stræder. Lad os overvåge de lovlydige i kampen mod kriminelle bander og terrorister.

Det er lige så latterligt som de Koran-kugler i beton, der er blevet opstillet rundt om den PET-sikrede fæstning Christiansborg, imens landets grænser er pivåbne for alverdens terrorister.

Hvor mange terrorangreb var det nu logningsbekendtgørelsen nåede at forhindre? Altså den, hvor alle landets teleselskaber skulle gemme al vores allesammens lovlige trafik i mindst 3 år, og hvor enhver terrorist og pædofil alligevel brugte VPN. Hvis man vil begå et bandedrab eller et terrorangreb, så vil man også gerne stjæle en bil.

Jeg vil dog medgive at ANPG-systemet på patruljebiler er genialt. Det forstår jeg godt, men jeg mener ikke at oplysningerne skal gemmes. Kun bruges til at betjenten i realtid kan få oplysninger på patruljen.
Gravatar #6 - Vanvittig
25. feb. 2021 16:10
#4
Jaja, men Stasi overvågede altså også østtyskere i årevis, uden at forhindre dem i at købe hotdogs. Det er egentlig hyklerisk at danskere kan blive forarget, når de ser "De andres liv". Hvis det så bare var mine telefonopkald, der blev aflyttet lige som i DDR...!
Gravatar #7 - Vanvittig
25. feb. 2021 16:12
ToFFo (3) skrev:
#1 - Det er din nummerplade, chill.

Hvis din nummerplade er SÅ hemmelig, så lad være med at køre bil.


En nummerplade er ikke bare en nummerplade, når den automatisk bliver indtegnet på et kort hele tiden med tids- og datostempel. Det er masseovervågning af dine bevægelser. Dog kan du have ret i at det ikke er meget anderledes end at have en mobiltelefon med sig rundt, men det er stadig et unødvendigt indgreb - efter min mening.

Det eneste kriminelle i Danmark frygter er udvisning.
Gravatar #8 - fe950
26. feb. 2021 06:11

"Det eneste kriminelle i Danmark frygter er udvisning. "

Din påstand er usandt.
Jeg kan fortælle dig at det er forskelligt hvad de kriminelle frygter. Nogen frygter for eksempel at komme i fængsel. Nogle kan frygte at blive opdaget.

Det er de færreste, der frygter udvisning, også fordi der er regler/ konventioner på området, som blandt andet sikre at der skal være en vis alvor i den begåede kriminalitet.


Gravatar #9 - Vanvittig
26. feb. 2021 16:37
#8
1) Vi har ikke fængsler i Danmark. Vi har lukkede institutioner, såsom Hotel Hilton Storstrøm og Hotel Hilton Enner Mark, hvor der er indkøbt kunst for over 5,8 millioner kroner.
2) Kun straffe over fem års fængsel afsones i lukkede institutioner. Det vil sige hjemmerøveri, grov voldtægt og drab. Altså de færreste "fængselsdomme". Alt under afsones i udgangspunktet hjemme eller i åben institution.
3) Man løslades i udgangspunktet efter at have afsonet 2/3 af sin "straf", dertil kommer udgang, orlov, osv.

Du har ret i at der er for mange konventioner og for få udvisninger af kriminelle. Du har ikke ret i at kriminelle ikke frygter udvisning. Jeg har set udlændinge sidde i retten og trygle om 10 års fængsel for ingenting, i stedet for 8 måneder og udvisning. De indsatte styrer fængslerne og Kriminalforsorgen har ingen kontrol over noget som helst. Det er nærmest umuligt at rekruttere nyt personale til Kriminalforsorgen, hvor fængselsbetjente ugentligt overfaldes.

Jeg har aldrig mødt en hardcore kriminel i Danmark, der var bange for en fængselsstraf udover livstid eller forvaring, der jo altså er under 1 procent af de fængselsstraffe, der gives. Alt andet griner de af. Skraldespandsdomme, som de selv kalder dem. Mange af dem (især dem fra MENAP-kulturer) har bedre forhold inde end ude, og trives inde.

Billeder af Storstrøm Hotel Hilton:
https://www.google.dk/search?q=Storstrøm+f&...

Billeder af Enner Mark Hotel Hilton:
https://www.google.dk/search?q=Enner+Mark+fæ...
Gravatar #10 - fe950
26. feb. 2021 18:51
Kan vi blive enige om at din påstand om at "Det eneste kriminelle i Danmark frygter er udvisning" er fejlbehæftet?
Resten af dit indlæg er bare holdninger og ikke fakta.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login