mboost-dp1

Shutterstock

Disney vælter Netflix af streaming-tronen

- Via DR -

På tre år har Disney-koncernen overtaget Netflix’ rolle som den dominerende på markedet, skriver DR.

Det sker, efter at Disney har kunnet fortælle, at selskabets tre steamingtjenester, Disney+, Hulu og ESPN+, har 221 millioner abonnenter tilsammen. Fremgangen skyldes blandt andet, at Disney+ i løbet af det seneste kvartal har fået 14.4 millioner nye abonnenter.

Konkurrenten Netflix har en kundebase på 220.7 millioner, efter at en million kunder valgte at droppe deres Netflix-abonnement i løbet af det seneste kvartal.

Spørger man serie- og filmekspert Keld Reinicke, er det vigtigt at bemærke, at Disneys tal dækker over selskabets tre streamingtjenester og ikke kun én, som det gælder for Netflix.

For kigger man på tallene, ligger streamingtjenesten Disney+ stadig på en tredjeplads med 152.1 millioner abonnenter. Førstepladsen indtages stadig af Netflix med sine 220.7 millioner abonnenter. Andenpladsen går til Amazon Prime Video med 200 millioner abonnenter, fortæller Keld Reinicke.

Disney+ er dog ikke større end Netflix i Danmark, hvor vi stadig ser meget mere Netflix.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
15. aug. 2022 17:13
#0

Jeg ville ikke sammenligne Amazon Prime Video med Netflix og Disney+.
Gravatar #2 - bbb2020
16. aug. 2022 08:59
Hvis ikke lige du er til Star Wars eller Disney tegnefilm, vil jeg nu også mene udvalget er betydelig bedre på Netflix.

Men det er måske bare mig
Gravatar #3 - sirius09
16. aug. 2022 17:18
Der kommer til at ske en tilbagegang for Disney over de næste 2 år.
For det første, alle dem der i sin tid forudbestilte Disney+ til 449,00 kr. for 1 år, steg allerede til 589,00 kr. sidste år, en pris der i år stiger til 790,00 kr.

For det andet;
Disney har allerede indført reklame abonnement i USA, og det kun spørgsmål om tid før dette også kommer til Danmark. Det betyder at der kommer til at være 2 abonnement typer i fremtiden på Disney+

Med reklamer: 790,00 kr. om året
Uden reklamer: 990,00 kr. om året

Så indenfor de første 3 år, vil der altså være sket en stigning på 120% for alle dem der i sin tid fik abonnementet til 449,00 kr. om året. Det er en vild stigning, og selvom den kommende pris vil betyde det koster 82,5 kr. om måneden at have Disney+ uden reklamer. Så synes jeg personligt selv, at det er i overkanten af hvad jeg vil betale for en tjeneste, i forhold til hvad jeg får for pengene.

Måske man skal prøve at se på YouTubes Streaming abonnement, der samler streamingtjenester i et abonnement.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login