mboost-dp1

Nogle snusfornuftige betragtninger omkring kode


Gå til bund
Gravatar #2 - Claus Jørgensen
4. dec. 2022 20:39
Jeg var enig indtil deres ideer om "How To Maintain a Good Sense of Code Ownership?", hvor jeg så er mere eller mindre af den modsatte opfattelse.

Vi er et lille hold (3-5 udviklere), og jeg forsøger at tvinge alle til at arbejde med alting så alle har en grundlæggende forståelse. Ideen om at have udviklere der bruger 99% af deres tid på et enkelt domæne område har ikke været positiv i min erfaring. Vi har selvfølelig vores egne områder hvor vi er specialister, men det er på ingen mode ejerskab.

Vi har også en filosofi om at alt kode bør "omskrives" efter 3-4 år. Måske ikke 100%, men vi bruger en del tid på at holde ALT vores kode up-to-date, og ikke bare bruge nye koncepter i ny kode (f.eks. en bedre arkitektur, eller async/await, etc.)

Jeg er dog helt enig med den sidste paragraf:

Just like any relationship, code needs constant “love.” If we continuously “nurture” it, it will continue to flourish. If not, it will grow old fast and soon come back and haunt us.

Gravatar #3 - arne_v
5. dec. 2022 15:19
#2

Jeg ved ikke om I er så forskellige fra anbefalingen.

Anbefaling 3 og 4 passer vel meget godt med jer.

Og anbefaling 1 siger:


No code should be left as “shared ownership.” If we want to have some common code shared generally, it should also have a developer or a team that fully owns it.


Så vidt jeg forstår det du skriver så er der ejerskab af koden - hele teamet ejer koden.

Med 3-5 udviklere og en kode base som matcher er det muligt og formentligt hensigtsmæssigt at have hele teamet eje hele koden.

Hvis I var 30-50 udviklere og en 10x kode base, så tror jeg ikke på konceptet med at hele teamet ejer hele koden.


Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login