mboost-dp1

SO blogs om AI og software udvikling


Gå til bund
Gravatar #2 - larsp
5. jan. 2024 12:56
Kravspec. til software ... De må ikke være for detaljerede IMO. Hvis man virkelig vil spec'e alle features til sidste decimal vil det sandsynligvis tage længere tid at skrive specifikationen end koden. Og når tingene så skal implementeres viser det sig ofte at den detaljerede spec ikke giver mening og bør ændres for at softwaren kan implementeres naturligt og optimalt.

Hvis bureaukraterne i projektet så insisterer på at implementere den super detaljerede og bøvlede spec, så vrider man essentielt hånden om bag rykken på softwaren, og ender med et buggy, deadline-overskridende projekt.

Jeg har ikke løsningen andet end at det er vigtigt at spec er på et forholdsvist højt niveau som tillader den endelige implementering at "ånde" og løse opgaven optimalt med de metoder der er naturlige for den valgte platform. Og dette kræver så velinformerede og dygtige softwarearkitekter, som spoler tilbage til pointerne i første link i #1, AI har ingen chance på dette plan :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login