mboost-dp1

Sidebars

google chrome password tjek udvidelse indbygget databrud læk / Newz.dk

Pixabay

Google indbygger password-tjek direkte i Chrome

- Via engadget -

Ny Chrome-funktion skal sikre, at dine passwords er stærke og ikke er kompromitteret i læk. 

I starten af året udgav Google en udvidelse til Chrome, der kunne tjekke, om ens passwords har været en del af et datalæk.

Denne udvidelse er blevet downloadet af mere end 650.000 mennesker, men det er tilsyneladende ikke nok. Google er nemlig på vej til at indbygge udvidelsen direkte i Chrome, så disse password-tjek sker automatisk. 

Google siger, at de har gjort dette, fordi der er brug for øget sikkerhed, når det kommer til passwords, da mange brugere stadig gør brug af dårlige passwords.

Man kan allerede nu besøge passwords.google.com og se, om ens passwords har været en del af nogle datalæk. Denne tjeneste giver samtidig en et overblik over alle de passwords, man har brugt i Chrome, og om disse passwords er sikre nok.

Læs også Googles nye Chrome-udvidelse vil beskytte dig mod lækkede passwords.

Gå til bund
Gravatar #1 - EmilKampp
8. okt. 2019 06:04
Man kan også bruge super lækre https://haveibeenpwned.com så slipper man også for at Google data miner ens password og data generelt.
Gravatar #2 - P4L3
8. okt. 2019 06:16
jeg får denne når jeg besøger passwords.google.com = "Google kan ikke tjekke, om der er sikkerhedsproblemer i forbindelse med dine adgangskoder, da du har konfigureret en adgangssætning til kryptering af dine adgangskoder på din Google-konto. Dette gør dine data private, så de kun kan ses af dig. Få flere oplysninger." Så ved at smide en adgangssætning på dine passwords i Chrome så er du lokalt sikret (indtil videre, som altid:)
Gravatar #3 - larsp
8. okt. 2019 06:56
Browsere tager flere og flere opgaver til sig. Jeg ved ikke om det er en god trend. Folk bruger tabs som bookmarks og ender med 100+ tabs, stoler på gamle login session cookies og gemmer passwords, navn og addresse i browseren til autofill.

Det er altsammen fint nok, problemet er bare at man gifter sig med den pågældende browser og ikke så nemt kan flytte til en anden maskine, eller skifte til en anden browser.
Gravatar #4 - Tjalmann
8. okt. 2019 07:24
Er dette ikke bare samme feature som firefox allerede har?
Gravatar #5 - EmilKampp
8. okt. 2019 11:30
Apropos, hvad FF allerede har, så indfører Chrome opt-in DNS over HTTPS. FF indfører det som opt-out.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login