google forlig 226 sager aldersdiskrimination unge gamle millioner dollars / Newz.dk

Google

Google opbevarer millionvis af sundhedsdata

- Via Ars Technica -

Under kodenavn “Project Nightingale” samlet Google angiveligt sundhedsdata fra millioner af amerikanere, uden at de nødvendigvis er opmærksom på det.

Sidste år slog Google sig sammen med databaseleverandøren Ascension og fik i den forbindelse adgang til millioner af amerikaneres sundhedsdata – databasen bruges angiveligt til at træne Google AI og udvikle et medicinsk søgeværktøj. I alt 150 Google-ansatte skulle have adgang til sundhedsdataen i dens helhed, der inkluderer diagnoser, blodprøver, data fra indlæggelser og meget andet – inklusiv patienternes navn og fødselsdato. Hverken Google eller Ascension har notificeret deres brugere om at dataen benyttes på denne måde, eller tilgås af Google medarbejdere.

Datadelingen er lovlig i følge amerikansk lov under “HIPPA” ( Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996). Loven tillader hospitaler at dele (eller sælge) data til tredjepart, så længe formålet med delingen er at forbedre patienters forhold.

Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
13. nov. 2019 07:39
/En snert af sarkasme som kan støde google brugere

Yay... Bare jeg havde lidt flere google devices :-P

Gravatar #2 - jespersen.thomas
13. nov. 2019 12:21
Nu hvor de ejer Fitbit har de også adgang til en del sundhedsdata. Fitbits måler bl.a. puls 24/7.
Gravatar #3 - Athinira
14. nov. 2019 01:01
Ni (1) skrev:
/En snert af sarkasme som kan støde google brugere

Yay... Bare jeg havde lidt flere google devices :-P

Det preller bare lidt af når det i der her tilfælde ikke er Google der indsamler data, men derimod har fået adgang til data. Det har ingen som helst betydning hvilken telefon, tablet eller browser du bruger i det her tilfælde.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login