mboost-dp1

Shutterstock

Hackere stjæler galleriejers NFT-samling til en værdi af 2.2 millioner dollars

- Via ARTnews -

“Jeg er blevet hacket. Alle mine aber er væk. Hjælp mig,” skrev galleriejer Todd Kramer fra Ross + Kramer Gallery i New York den 30. december i et siden hen slettet tweet.

ARTnews har nyheden.

Phishing-svindel havde drænet Kramers virtuelle pung bestående af 15 NFT’er til en samlet værdi af 2.2 millioner dollars (svarende til omkring 14.5 millioner kroner), herunder fire eksklusive aber fra ‘Bored Ape Yacht Club’-samlingen.

Tyvene var herefter hurtige til at sælge kryptokunststykkerne videre, mens Kramer blev hånet af flere Twitter-brugere, som kommenterede på hans uheld og påpegede, at han havde satset på et ureguleret, decentraliseret system, der ikke ville være i stand til at hjælpe ham.

Men til sidst kom en autoritet ham dog til undsætning. Med hjælp fra køberne og NFT-platformen OpenSea fik Kramer flere af sine NFT’er tilbage.

Phishing-svindel er blevet mere almindeligt, efterhånden som NFT’er er steget i værdi. De fleste kyndige brugere kan dog beskytte sig selv ved at bruge en såkaldt “hard wallet”, også kendt som en “cold wallet”, som kun er fysisk, og som derfor kun har forbindelse til internettet, når den er tilsluttet og aktiveret. Kramer havde brugt en såkaldt “hot wallet”, som konstant er forbundet til internettet og dermed mere sårbar.

Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
10. jan. 2022 10:58
Er det kun mig der får en fornemmelse af, at vi ser en gentagelse af bitcoin forsvindingsnumrene?
Gravatar #2 - nwinther
10. jan. 2022 12:25
Jeg gider ikke læse op, så er der en der kan forklare, hvordan NFT'er prissættes?
En Bitcoin er jo direkte sammenlignelig med en anden bitcoin og de har således samme værdi. Men NFT'er er jo lavet til at være noget nær unikke.
Gravatar #3 - arne_v
10. jan. 2022 14:33
#1

Da NFT'er bruger samme teknologi som kryptovalutaer så kan det ikke overraske.
Gravatar #4 - arne_v
10. jan. 2022 14:35
#2

Udbud og efterspørgsel virker også på unikke ting.

Et Leonardo Da Vinci maleri er hundrede af millioner værd. Et klatmaleri af mig er intet værd.
Gravatar #5 - nwinther
11. jan. 2022 06:45
arne_v (4) skrev:
#2

Udbud og efterspørgsel virker også på unikke ting.

Et Leonardo Da Vinci maleri er hundrede af millioner værd. Et klatmaleri af mig er intet værd.

Så det er ikke "værdi" som i markedsværdi (ingen vurdering, ingen lignende objekter, der sælges hele tiden til en given pris), men det beløb, han har købt dem for?
Gravatar #6 - larsp
11. jan. 2022 07:22
#5 Når NFTer sælges svarer det til auktioner, så de sælges pr. definition til markedsværdien i.e. den værdi markedet kom frem til.

Om der så ligger noget til grund for den værdi, eller om det er pure spekulation er så en anden snak...

Edit: En anden mulighed er at sælger bare vælger en fast pris for sin NFT og krydser fingre for at nogen bider på.
Gravatar #7 - arne_v
11. jan. 2022 13:22
#5

På det tidspunkt med den køber og den sælger var det værdien.

Men fordi der ikke er et stort markede med mange handler hver dag, så er det umuligt at sige hvad det kunne sælges for imorgen.

En værdifastsættelse vil blive pris fra sidste handel udfra en formentligt urealistisk forudsætning om uændret pris eller en "eksperts" bedste gæt.

Og mens der er mange års erfaing med at Leonardo Da Vinci malerier kan sælges for mange penge, så er der kun kort tids erfaring med NFT'er. Hvilket gør at det ikke er sikkert at en "eksperts" bedste gæt er bedre end en terning.
Gravatar #8 - mhadk
11. jan. 2022 20:51
Så meget for at være et ureguleret, decentraliseret system eller hvad der nu efterhånden bliver kaldt Web3.

Men dette viser, som mange også har påpeget, at der så godt som intet "Web3" er over NTF universet, hvor OpenSea er stort set enerådende, idet alt går via deres API'er.

Jeg synes naturligvis ikke det er okay at stjæle andres "ejendom" (hvis man kan kalde en NFT det?!), men intet ureguleret, decentraliseret system over det univers, uanset hvor mange gange de så forsøger at sælge det på blockchain.
Gravatar #9 - Ni
12. jan. 2022 07:03
#6 Det har rigtig meget at gøre med, at få accepteret sin vare som 'luxury goods' hos forbrugerne, for så kan prisfølsomheden næsten vendes om, jo dyre det bliver, jo mere eftertragtet bliver det. Selvfølgelig er udbud og efterspørgsel også mekanismen for grafen her.
Gravatar #10 - brostenen
16. jan. 2022 17:35
Ohhhh.... Nååå hvor synd for dem..... (nusser det lille barn på issen)

Hvornår finder de ud af at fysisk er bedre end digitalt? Det er jo ikke ægte.
Gravatar #11 - udenrigsministeren
17. jan. 2022 08:25
"Eksklusive aber" - teknisk set korrekt, men Herre Jemini... folk, der frivilligt vil have det makværk hængende, må da have en skrue løs.
Gravatar #12 - arne_v
17. jan. 2022 16:36
#9

Luxury good er hvis dD/dI > 1 men det siger ikke noget om dD/dP.

dD/dP > 0 er Giffen good.
Gravatar #13 - brostenen
19. jan. 2022 10:14
udenrigsministeren (11) skrev:
"Eksklusive aber" - teknisk set korrekt, men Herre Jemini... folk, der frivilligt vil have det makværk hængende, må da have en skrue løs.


En eksklusiv abe, er en der drikker whiskey til 600 kroner flasken og kun spiser de mest eksotiske og sjældne frugter der er fløjet ind med privat jet. ;-)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login