mboost-dp1

Shutterstock

Joe Biden med advarsel: Cyberkrigsførelse kan føre til væbnet krig

- Via Computerworld -

Antallet af cyberangreb mod USA er steget markant det seneste stykke tid i takt med, at virksomheder og infrastruktur rammes af hackerangreb fra andre stormagter. Nu sætter præsident Joe Biden foden ned.

Ifølge Computerworld og Reuters melder Biden nu ud, at cyberkrigsførelse kan være katalysatoren, hvis der udbryder krig mellem USA og en anden stormagt.

“Jeg tror, det er mere end sandsynligt, at hvis vi ender i en krig – en rigtig krig med kugler mod en stormagt – vil det være som konsekvens af et cyberangreb med store konsekvenser, og det vil stige eksponentielt,” lyder det fra Joe Biden i en tale i forbindelse med et besøg hos USA’s nationale efterretningstjeneste. Dette rapporterer Computerworld.

Situationen med cyberangreb mod USA spidser til, og de stigende trusler udgøres især af stormagterne Kina og Rusland, som ifølge Biden truer den globale verdensorden.

Læs også: Putin vil sende cyberkriminelle til USA.

Gå til bund
Gravatar #1 - dugfrisk
29. jul. 2021 11:04
kan man kalde sanktioner for cyberkrig?
Gravatar #2 - AppleSheep
29. jul. 2021 11:05
USA bliver konstant angrebet i Cyberspace, og vil svare igen med krudt og kugler. Det skriver de et åbent brev.

Det minder lidt om at EU gør det samme, hver gang Rusland punker os. Så tager Rusland en slapper for en stund, for så at starte hele balladen en gang til lidt senere.

Det er nok også det der sker for USA denne gang.
Gravatar #3 - dugfrisk
29. jul. 2021 11:42
....som når "danskere", der sanktionerer danskerne.
Gravatar #4 - arne_v
29. jul. 2021 13:20
#2

Truer EU med væbnet konflikt????
Gravatar #5 - dugfrisk
29. jul. 2021 14:11
arne_v (4) skrev:
#2

Truer EU med væbnet konflikt????

ja, hvis du ikke får din vaccination, fra de store.
Gravatar #6 - AppleSheep
29. jul. 2021 14:55
arne_v (4) skrev:
#2

Truer EU med væbnet konflikt????


Nej. Ok. Der kunne jeg godt lige præcisere lidt. EU bruger ikke væbnet konflikt, men bruger også som USA åbne breve så hele verden kan se hvad der foregår. Tak for at spotte det :)
Gravatar #7 - Vanvittig
29. jul. 2021 19:31
#1
Trade war er helt normalt. Også mellem militært allierede. Told er nok det ældste eksempel på trade war. Der er told mellem USA og EU, hvilket betyder at europæere bliver straffet af europæiske regeringer når de køber amerikansk og omvendt. Men vi kan godt være i krig sammen i Afghanistan i 20 år, hvorefter Taliban stadig har magten.

#2
Det er sjovt at Finland ikke har alle de problemer med Rusland. Man kan ikke true EU. EU er ikke nogen samlet enhed. Slet ikke på Ruslands-spørgsmålet. Det svarer til at opdele folk i Colgate og Zendium-brugere. EU's store svaghed er netop at det ikke forblev en kål- og stålunion, der gavnede alle, men i stedet har udviklet sig til at handle om dominans. Intet under at Storbritannien skred - i øvrigt for at lave en frihandelsaftale og toldunion med USA.
Gravatar #8 - arne_v
29. jul. 2021 20:04
#7

Man sanktioner ikke handelskrig.
Gravatar #9 - Ni
30. jul. 2021 08:03
#7 EUs er virkelig en skrøbelig union, hvor vi tror, økonomi og diplomati kan løse alle problemer. Det løser faktisk meget få problemer og verdensøkonomien kan vi ikke 'weaponise'.

Vi skal af med lortelandene i syd og til øst og have en fælles udenrigs- og forsvarspolitik ellers kan vi ligeså godt stoppe nu. Vi er magtesløse overfor russiske og kinesiske angreb. Selv overfor (cyber)kriminalitet på EU plan. Der kommer kun flere fjender og trusler til.
Gravatar #10 - CBM
1. aug. 2021 12:02
bare han ikke er en ny bush
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login