kunstig intelligens ai ansigtsgenkendelse teknologi jobsamtaler storbritannien uk unilever / Newz.dk

Pixabay

John Carmack stopper ved Oculus

Via TechCrunch -

Softwareudvikleren John Carmack, kendt fra Wolfenstein + Doom + Quake, stopper nu sin karriere ved Facebook Oculus for at jage sin drøm om at arbejde med menneskelignende kunstig intelligens.

Den gren af kunstig intelligens John Carmack til forfølge er AGI – Artificial General Intelligence – ideen om at vi kan opbygge en intelligens der har en generel viden om verden omkring den, i modsætning til den begrænsede, noget mere mekaniske, ML, Machine Learning – modellen der oftest benyttes i dag. (mere…)

Pixabay

Ny russisk lov: russisk software skal præinstalleres

Via Computer World - , indsendt af arne_v

En ny russisk lov sigter nu mod at ville forudinstallere bestemte russiske apps, på alle smartphones, pc’er og smart-TV’s der sælges i Rusland.

Formålet med den nye lov er at beskytte de russiske internetudbydere og mindste misbrug fra udenlandske aktører. Hvis loven bliver gennemført, vil det betyde at det russiske parlament vil lave en liste over enhedstyper der skal tvinges til at præinstallere russiske software og formentlig også hvilken software der skal præinstalleres. (mere…)

apple rygter ar smart briller 2020 iphone 5g kamera 3d sensor arm baseret mac / Newz.dk

Unsplash

AppleCard anklages for at være sexistisk

Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Det nyudkomne, kun amerikansk-tilgængelige kreditkort fra Apple, Apple Card, anklages for at være sexistisk i sin kreditvurdering. Det er danskeren bag Ruby On Rails, David Heinemeier Hansson, der har fået sagen til at blusse op, ved offentligt på sin Twitter-profil at anklage Apple for at forfordele kvinder. (mere…)

facebook kønsdiskrimination søgefunktion kvindelige venner billeder mandlige / Newz.dk

Pixabay

Facebook-ups på IOS: starter kameraet uden det bruges

Via Hot Hardware -

Facebook er nu endnu engang røget ind i problemer med privatlivsindstillinger. Øjensynligt er der en “fejl” (som hothardware udlægger det) i den nuværende Facebook App til IOS, som betyder at kameraet er tændt mens man bruger app’en – selvom man ikke bruger kamera-funktionen i app’en.  (mere…)

Bethesda

Bethesda Udelukker Bugfinder

Via Hot Hardware - , indsendt af Winnick

En bruger af Fallout 76 er blevet bannet fra spillet, efter han og andre fra hans gruppe, fandt en alvorlig fejl i spillet.

Det lykkedes spillere fra gruppen Map76 at finde frem til en fejl, som andre spillere havde udnyttet til at fremprovokere mere legendarisk loot end det oprindeligt var tiltænkt. Helt præcist Kunne en bestemt NPC-sælger i spillet tvinges til at tage imod “caps” frem for “scripts”, som er langt svære at opnå.
Den spiller fra Map76 der rapporterede fejlen gik fri – men alle andre som var i besiddelse af udstyr købt ved hjælp af fejlen, inklusiv andre spillere fra Map76, er i første omgang blevet udelukket fra spillet. (mere…)

google forlig 226 sager aldersdiskrimination unge gamle millioner dollars / Newz.dk

Google

Google opbevarer millionvis af sundhedsdata

Via Ars Technica -

Under kodenavn “Project Nightingale” samlet Google angiveligt sundhedsdata fra millioner af amerikanere, uden at de nødvendigvis er opmærksom på det.

Sidste år slog Google sig sammen med databaseleverandøren Ascension og fik i den forbindelse adgang til millioner af amerikaneres sundhedsdata – databasen bruges angiveligt til at træne Google AI og udvikle et medicinsk søgeværktøj. I alt 150 Google-ansatte skulle have adgang til sundhedsdataen i dens helhed, der inkluderer diagnoser, blodprøver, data fra indlæggelser og meget andet – inklusiv patienternes navn og fødselsdato. Hverken Google eller Ascension har notificeret deres brugere om at dataen benyttes på denne måde, eller tilgås af Google medarbejdere.

Datadelingen er lovlig i følge amerikansk lov under “HIPPA” ( Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996). Loven tillader hospitaler at dele (eller sælge) data til tredjepart, så længe formålet med delingen er at forbedre patienters forhold.

unknown

Alibaba solgte for $38 milliarder d. 11/11

Via TechCrunch -

“Singles day” – stort set ukendt herhjemme, eller oftest kun omtalt i medierne som det vi ikke kender, er rapporteret til at være større end Black Friday og Cyber monday tilsammen. Alibaba, den gigantiske kinesiske portal  der udover Alibaba også står for eBay-konkurrenten Aliexpress og Paypal-konkurrenten Alipay, rapporterede at de til Singles Day solgte for i alt 38 milliarder dollars – ca. 260.180.000.000 kr. Omkring en halv milliard mennesker fra hele verden handlede på platformen – og i forbindelse med deres liveshow var gæsterne blandt både Kim Kardashian og Taylor Swift.  Salget overstiger rekorden fra sidste år på 30.4 milliarder dollars – ca. 205.950.000.000 kr.

Herhjemme i Danmark, har Singles Day endnu ikke taget rigtig fat, kun få IT-relaterede butikker tog rigtig fat i shopping-dagen; der skal vi formentlig vente til både BlackFriday og CyberMonday.

AMD

AMD lover langtidsunderstøttelse af sTRX40

Efter at have annonceret næste generation Threadripper baseret på sTRX40 sidste uge, der tilbyder op til 32 kerner / 64 tråde, udtaler AMD sig nu om tidshorisonten for den nye sokkel.

AMD forklarer selv skiftet til sTRX40, der ellers indeholder det samme pins som den tidligere sokkel TR40, med at det har været nødvendigt at omarrangere de forskellige pins, for maksimal performance (4096 af slagsen). (mere…)

google chrome password tjek udvidelse indbygget databrud læk / Newz.dk

Pixabay

Google Chrome vil markere langsomme sider

Via The Verge -

Google eksperimenterer med at brugerne af deres mobilbrowser får en venteskærm, mens sidens indhold læses ind – som informerer dem om at siden indlæses langsomt.

Formentlig i Googles forsøg på at gøre nettet hurtigere, som blandt andet inkluderer at hoste Google AMP, men også Lighthouse, hastighedsstatistikken i Google Search Console samt Google PageSpeed Insights, prøver Google nu på anden vis at afhjælpe brugernes oplevelse af en langsom side, ved at præsentere et “mærke” når siden indlæses. Hvis Google kender siden som værende normalt langsom, tester Google derfor nu, at de viser en loading-skærm hvor brugerne får det at vide. (mere…)

samsung amd samarbejde radeon gpu grafikkort exynos chip smartphones galaxy / Newz.dk

AMD

Rygte: RX5500 smadrer GTX1650

En bruger fra reddit har lækket marketing-materiale for det kommende Radeon RX5500 grafikkort. 

Umiddelbart lader AMD til at konkurrere med GTX1650 og forventes at placere sig prismæssigt det samme sted (ca. 1000kr i retail – amerikansk vejl. priser). I følge AMDs egne tal og præsentationen fra det lækkede, klarer RX5500 sig 49% bedre i tripel-A spil og 37% bedre i populære eSports spil.

Materialet viser desuden at RX5500 kommer med 7nm  processor, 22 compute units, 1670 Gameclock / 1845 boost clock og op til 5.2 teraflops – 224 GB/s båndbredde igennem PCIe 4.0 understøttelse (som også AMDs nye Ryzen og chipsæt understøtter).

Formentlig er sammenligningen mellem RX5500 og GTX1650 ikke baseret på den nye GTX1650Super, der forventes at komme med en række forbedringer her også.