GoogleEU giver angiveligt Google ny kæmpebøde for Android-monopol

EU er angiveligt på vej med en ny milliard-bøde til Google, på grund af at tech-giganten udnytter styresystemet Androids dominerende markedsposition til at skubbe konkurrenter ud af markedet.

Det fortæller tre fortrolige kilder, der ligeledes siger, at afgørelsen allerede kan falde 9. juli.

Bøden forventes at overstige sidste års EU-bøde til Google på 18 milliarder kroner, som de fik for at udnytte deres dominerende position på søgemaskine-området.

EU vil også påbyde Google, at de stopper med at bruge andre konkurrenceforvridende metoder så som licensaftaler, der forhindrer smartphone-producenter i at fremhæve alternativer til apps som Google Search og Maps.

Flickr - michael clarke stuffEfter cyberangreb: USA indfører sanktioner mod fem russiske firmaer

Via Politico - , indsendt af arne_v

Det amerikanske finansministerium har indført sanktioner mod fem russiske firmaer og tre russiske individer, fordi de menes at støtte Moskvas globale cyberangreb.

Mere præcist har de støttet Ruslands sikkerhedsorgan FSB med materiale og teknologi.

De fem firmaer er Kvant Scientific Research Institute, Divetechnoservices og Digital Security, der ejer de to sidste firmaer på listen; ERPScan og Embedi. De tre individer, der indføres sanktioner imod, er ejeren af og chefer for Divetechnoservices.

Med sanktionerne har de frosset den værdi, som firmaerne og individerne kunne have i USA, og samtidig er det forbudt for amerikanere at handle med dem.

Finansministeriet kommer med flere eksempler på russiske cyberangreb, som firmaerne og individerne angiveligt har støttet.

Herunder Petya-hackerangrebet fra juni 2017, der blandt andet ramte Mærsk, og det nyligt afslørede angreb, hvor en halv million routere i 54 lande blev inficeret med malware.

Tesla Motors, Inc.Teslas Autopilot bliver snart helt selvkørende: Aktier stiger efter afsløring

Tesla-chefen Elon Musk afslørede for nyligt på Twitter, at Teslas biler vil kunne gøres helt selvkørende snart – med begyndelse i august.

Efter det tweet steg Teslas aktier med cirka fem procent – eller 16 milliarder kr.

Fuldt selvkørende funktioner kommer som en del af den længe ventede Tesla Version 9-opdatering, der længe har været planlagt.

Dog er det ikke sikkert, at alle lande vil begynde at få mere selvkørende Tesla-biler fra august, da bilproducenten selv skriver, at funktionaliteten er afhængig af software-validering og lovgivning, der varierer meget fra land til land.

I sidste uge tog Teslas aktie ligeledes et stort spring, efter Elon Musk meldte ud, at Tesla forventer at nå tidligere lovede produktionsmål med den hypede Model 3, som de længe har forsøgt at producere nok af for at imødekomme den store efterspørgsel.

Opdateringen til Teslas Autopilot-funktion kommer efter en periode, hvor den delvist selvkørende teknologi har været nævnt i sammenhæng med en række biluheld.

Oak Ridge National LaboratoryUSA overhaler Kina med ny supercomputer: Skal bruges til AI

Via Technology Review - , indsendt af arne_v

Kina har siden 2013 haft den kraftigste supercomputer, men nu har USA fået førstepladsen tilbage.

Oak Ridge National Lab har afsløret Summit, der har nok regnekraft til at overhale Kinas tidligere rekordholder, Sunway TaihuLight. Den nye amerikanske supercomputer skal bruges til AI-arbejde.

Summit er 60 procent hurtigere end TaihuLight og kan nå op på en regnekraft på 200 petaflops, hvilket betyder, den kan udføre 200 trilliarder – eller 200 millioner milliarder – udregninger i sekundet.

Supercomputeren fylder to tennisbaner, og der løber mere end 15.000 liter vand pr. minut igennem dens afkølingssystem.

Samtidig fortæller forskerne bag, at Summit er den første supercomputer, der fra begyndelsen er designet til at udføre AI-funktioner som at arbejde med maskinlæring og neurale netværk.

Med dens 27.000 GPU-chips fra NVIDIA skal Summit blandt andet gennemgå store mængder rapporter og billeder for at finde forbindelser mellem bestemte gener og kræft.

NASANASA-robot har måske fundet liv på Mars

NASA-robotten Curiosity har fundet spor efter organiske molekyler på Mars.

Disse molekyler kan betyde, at der tidligere har været liv på den røde planet.

Der har været en sø for 3,5 milliarder år siden der, hvor NASA-robotten Curiosity nu kører rundt på Mars.

En række boreprøver fra bunden af den sø er blevet analyseret og viser klare tegn på organiske molekyler – altså molekyler opbygget omkring kulstof-atomer.

Men de organiske molekyler stammer dog ikke nødvendigvis fra levende organismer.

De kan også dannes gennem geologiske processer i søbunden eller være leveret af meteorer.

Dog kan organisk liv kun opstå de steder, hvor organiske forbindelser findes, hvorfor der uanset hvad er tale om et vigtigt nyt fund.

Desuden kan fortidige og nutidige mikroorganismer på planeten forestilles at leve af disse organiske forbindelser.

UnihertzKickstarter laver hårdfør mini-smartphone: Kan bruges under vand

Unihertz har lavet en kickstarter for deres lille, hårdføre smartphone, der kan bruges under vand. Unihertz Atom er navnet.

Atom har en 2,45 tommer skærm med en opløsning på 240×432. Samtidig er den lille telefon udstyret med Android 8,1 Oreo, 4GB RAM, en octa-core processor, et 16-megapixel-kamera og en fingeraftryks-læser.

Derudover har den et almindeligt minijack-stik og en knap på siden, der kan programmeres til at åbne en hvilken som helst app.

Unihertz hævder desuden, at man kan bruge den lille, sporty telefon til at filme og tage billeder under vand.

Kickstarteren er allerede en stor succes, og Unihertz forventer således en udgivelse til oktober med en amerikansk pris på 300 dollars.

Google Inc.Universitet tester kort-apps: Google Maps er blandt de dårligste til privacy

Via Digi.no - , indsendt af Hærmoriden

Wirtschaftsuniversität Wien har undersøgt en række kort-apps og er kommet frem til, at den populære Google Maps-app er blandt de dårligste, når det kommer til privacy.

Google Maps og andre lignende tjenester indsamler nemlig store mængder data om deres brugere – ofte også når appen ikke er i brug i form af passiv dataindsamling. Den indsamlede data bruges primært til at inddele brugerne i segmenter, så en annoncør derefter kan målrette annoncer.

Som man kan se nedenfor, har forskerne i rapporten sammenlignet Google Maps, Maps.Me, Waze, Here Wego og Osmand, hvor de to sidstnævnte er fremhævet i rapporten, da de ses som privacy-venlige alternativer.

Både Waze og Google Maps rammer helt i bund, når det kommer til privacy i standardindstillingere og scorer samtidig også meget lavt, når det kommer til inddragelse af brugeren.

Som en del af rapporten skulle en dataforsker bruge Googles ‘timeline’-funktion til at følge to anonyme brugere i en måned og danne en profil af dem. Positionsdata afslørede ikke bare, hvor brugerne havde været, men hvor gamle de var, om de havde børn, hvad de arbejdede med og mere end det.

WikimediaHackere stjæler 40.000 passwords fra Kommunernes Landsforening

Ukendte hackere har fået adgang til en database med 40.000 brugere hos Kommunernes Landsforening (KL).

Der er tale om brugere af hjemmesiden kl.dk og Dialogportalen, hvor kommunalt ansatte kan sparre online.

Her har brugerne afgivet information om navn, stilling, arbejdssted, mailadresse, telefonnummer og passwords, hvilket hackerne har haft adgang til.

Der er dog ikke blevet stjålet information om CPR-numre eller bankoplysninger.

Rigspolitiet henvendte sig hos KL, efter de havde hørt, at KL’s database var sat til salg på nettet.

Brugernes passwords på siden var ikke krypteret.

KL havde ellers bedt deres systemleverandør om at få brugernes passwords krypteret. Nu vil KL undersøge, hvorfor de ikke var blevet krypteret.

Kommunernes Landsforening har underettet deres brugere og bedt dem om at skifte adgangskode.

Apple Inc.Apple nedjusterer: Producerer færre nye iPhones

Via Nikkei - , indsendt af arne_v

Apple har angiveligt fortalt deres leverandører, at de skal producere 20 procent færre komponenter til nye iPhones.

Sidste år bad Apple deres leverandører om at gøre klar til at producere 100 millioner af deres iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

I år tror Apple ikke lige så meget på deres kommende telefoners salg, så de nedskalerer til 80 millioner enheder.

De nye iPhones vil angiveligt blive afsløret til efteråret. De vil alle have FaceID-kamera ligesom Apples nuværende topmodel, iPhone X.

Topmodellerne vil have lyse OLED-skærme ligesom iPhone X, imens de billigere modeller vil have LCD-skærme.

Apple har i længere tid forsøgt at finde andre leverandører end Samsung til deres OLED-skærme, men LG viste sig angiveligt ikke at kunne levere nok OLED-skærme.

Christian TheobaltForskere opgraderer faceswap-teknologi

En gruppe maskinlærings-forskere har fundet en metode til at re-animere en portrætvideo, der sandsynligvis vil kunne snyde mange mennesker.

I forskernes kommende rapport fortæller de, at nuværende metoder kun kan kopiere ansigtsudtryk, hvorimod deres nye metoder kan kopiere ansigtsudtryk, hovedpositionen i tre dimensioner samt blink og stirren med øjnene.

‘Deepfakes’ er de videoer tidligere blevet døbt, hvor man tager ansigtet fra en person og kopierer over på en anden i en video, hvilket tidligere er blevet brugt til at lave kendis-porno.

En af forskerne bag projektet fortæller, at han godt forstår de etiske konsekvenser, som den slags teknologier kan have – eksempelvis igennem forskellige former for fake news-videoer.

Men teknologien kan også have fordele, da den eksempelvis kan bruges til bedre at tilpasse mundbevægelser og tale, når man dubber en film til et andet sprog.

Projektet med navnet Deep Video Portraits demonstreres i videoen herunder.