mboost-dp1

Shutterstock

‘TLDR Act’ vil gøre hjemmesiders servicevilkår nemmere at forstå

- Via CNET -

En gruppe af amerikanske lovgivere har indført ny lovgivning, hvis formål er at forenkle de ofte lange og komplekse servicevilkår, som folk skal acceptere for at få adgang til online sider og tjenester.

Det oplyser CNET.

‘Terms-of-Service Labeling, Design and Readability Act’, eller TLDR-loven, kræver, at websteder og mobilapps opretter et “kortfattet og letforståeligt” resumé af deres servicevilkår, som tilkendegiver, hvordan personlige oplysninger indsamles og bruges.

“TL;DR” er en forkortelse for “too long; didn’t read” og bruges ofte, før man opsummerer et langt stykke skrift.

TLDR-loven blev introduceret i torsdags i Parlamentet af den demokratiske repræsentant Lori Trahan fra Massachusetts og i Senatet af Sens. Bill Cassidy, en republikaner fra Louisiana, samt Ben Ray Lujan, en demokrat fra New Mexico.

“I alt for lang tid har generelle vilkår for serviceaftaler tvunget forbrugere til enten at “acceptere” samtlige betingelser eller helt miste adgangen til et websted eller en app,” sagde Trahan i en erklæring. “Ingen forhandling, intet alternativ og intet reelt valg.”

Læs også: Google og Facebook idømmes bøde af Frankrig for at gøre det besværligt at afvise cookies.

Gå til bund
Gravatar #1 - ToFFo
19. jan. 2022 10:04
LOL det gad jeg godt se eksempler på, for fx. alle platforme under META og diverse Google/Apple software :D

VI. EJER. DIG.
Gravatar #2 - arne_v
19. jan. 2022 14:06
#0

Kravet om et kortfattet og letforståeligt resume er jo oplagt rimeligt og kendt fra mange andre regler for forbrugerbeskyttelse. Og det skal nok blive vedtaget.

Men jeg griner lidt af:


“I alt for lang tid har generelle vilkår for serviceaftaler tvunget forbrugere til enten at “acceptere” samtlige betingelser eller helt miste adgangen til et websted eller en app,” sagde Trahan i en erklæring. “Ingen forhandling, intet alternativ og intet reelt valg.”"For far too long, blanket terms of service agreements have forced consumers to either 'agree' to all of a company's conditions or lose access to a website or app entirely," Trahan said in a statement. "No negotiation, no alternative, and no real choice."


Det ændres jo ikke ved en gennemskuelig opsummering af vilkårene.

Og jeg har lidt svært ved at se en individuel forhandling mellem hver FB bruger og FB omkring reglerne for dem.
Gravatar #3 - Trezdk
19. jan. 2022 15:12
Elsker man har fundet på et navn til loven der giver TLDR som forkortelse
Gravatar #4 - arne_v
19. jan. 2022 18:56
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login