mboost-dp1

Shutterstock

Topchefer: Apple bliver verdens fjerdestørste producent af elbiler

- Via Finans -

Selv om Apple aldrig officielt har meldt sig som producent af elbiler, forventer bilindustrien selv, at Apple bliver blandt de største, lyder det fra FINANS.

Tesla vil også i slutningen af årtiet være den største producent af elbiler i verden, vurderer branchens topchefer. Men Apple bliver en alvorlig konkurrent, spår de samme topchefer noget overraskende.

Når det alligevel giver mening at tro på Apple som en ny stor spiller inden for elektriske biler, så skyldes det holdningen blandt 915 koncernchefer og andre topfolk inden for bilindustrien, som KPMG har spurgt i sin årlige ‘Global Automotive Survey‘. Året før lå Apple nede på en niende plads i undersøgelsen.

Rygterne om, at Apple skulle være på vej ind i branchen har rumsteret i årevis, men uden at Apple selv har bekræftet det, endsige præsenteret en eneste model af en elektrisk bil.

Når troen på Apple som elbilproducent alligevel er blevet stærkt styrket i år i forhold til 2021, så skyldes det især, at den taiwanesiske underleverandør af elektronik, Foxconn, er gået i gang med at bygge elbiler. Foxconn er Apples nære samarbejdspartner og er med i et selskab, der skal bygge en elektrisk truck i USA.

Ud af de 915 svar fra direktører i den internationale bilindustri i KPMG’s undersøgelse er de 200 CEO’s, mens de øvrige er direktionsmedlemmer. 300 af svarene kommer fra nordamerikanske bilchefer, mens resten er spredt ud over verden.

Gå til bund
Gravatar #1 - SpegepølseBøvs
29. dec. 2022 15:05
I følge de grafer er Apple Car kun lige en anelse bedre end en Ford. Audio og BMW laver iøvrigt nogle ustyrlige fede biler. Men jeg kan ikke forstå hvorfor Mercedes-Benz ligger på niveau med en Kia?!?

Tror man skal tage den liste med et gryn salt.
Gravatar #2 - Claus Jørgensen
29. dec. 2022 15:17
Apple: Laver et API kaldet CarPlay for at gøre det nemmere at forbinde en iPhone med en bil.

Ikke Tech Journalister: APPLE VIL VÆRE BILPRODUCENT
Gravatar #3 - arne_v
29. dec. 2022 19:29
SpegepølseBøvs (1) skrev:

I følge de grafer er Apple Car kun lige en anelse bedre end en Ford.


Det er vel ikke så ringe at Appel som ikke har lavet nogle el-biler og heller ikke har sagt at de vil lave el-biler vurderes højere end Ford som har 3 modeller på gaden (Mustang Mach-E, F-150 Ligthning og E-Transit).

SpegepølseBøvs (1) skrev:

Audi og BMW laver iøvrigt nogle ustyrlige fede biler.


Tænker du her generelt eller specifikt el-biler?

SpegepølseBøvs (1) skrev:

Men jeg kan ikke forstå hvorfor Mercedes-Benz ligger på niveau med en Kia?!?


Hyundai/Kia/Genesis er ret langt fremme med el-biler. Masser af modeller og en OK markedsandel. Ioniq 5, Ioniq 6, Kona Electric, Niro EV, EV6, GV60, Electrified GV80.
Gravatar #4 - speedfreak
29. dec. 2022 20:47
Når Apple kommer med deres opfindelse af elbilen , dør alle de andre stille ind.
Ingen vil købe andet.
Gravatar #5 - SpegepølseBøvs
29. dec. 2022 22:56
#4 Project Titan. Den bil skal nok komme på et tidspunkt, fordi Apple skal også tjene penge efter iPhones salgstal daler. Og jeg tror ikke rigtig at deres mixed reality headset bliver et hit som de selv håber på. Det gør jeg ikke pga at brugerne kan blive overstimuleret med beskeder, notifikationer og andet visuel støj der hele tiden lander lige foran brikkerne på dem. Tror de bliver trætte af det i længden, for at være helt ærlig. Men jeg kan være forkert på den *host* :) Har du set leaks af den eller de biler? Det skulle ikke undre mig at de laver en mini og en pro version af bilen... Hvorfor tænker jeg hvid selvkørende kabinescooter med Apple logo på snuden når jeg siger Apple Car mini? :D

#3 Mht Audi og BMW tænker jeg på de få modeller jeg har set af deres el-biler men også deres osende udgaver. Deres interiør lugter lidt mere af luksus end Tesla i følge min egen smag. Hvad Hyundai/Kia/Genesis angår er de rent designmæssigt ikke min kop te, og derfor har jeg ikke sat mig ind i dem (pun intended). Men derfor kan de jo sagtens være ganske udemærket biler. For mig betyder bilens design rigtig meget. Så det er noget jeg kikker på inden jeg kikker på dens pris. Der er mange der ser en bil som et værktøj til at komme fra A til B, men det gør jeg ikke. Jeg vil ikke engang købe en ekstrem billig bil, hvis jeg ikke kan lide hvordan den ser ud. En Tesla syntes jeg ser enorm flot ud, men indvendig er den al for minimalstisk til min smag. Der kommer Audio or BMW ind i billedet for mig. Jeg tør så også godt sige, at jeg ikke har råd til de biler, og derfor har jeg slet ingen bil. Cykel, offentlig transport og mine fødder holder skansen indtil videre :)
Gravatar #6 - kgp43
30. dec. 2022 00:28
Hvor er VW på den liste?
Gravatar #7 - arne_v
30. dec. 2022 00:58
#6

De er der ikke.

Og det kan godt undre.

Andre tror på at de bliver en af de allerstørste elbils producenter.
Gravatar #8 - speedfreak
30. dec. 2022 14:46
Men nu europa bliver uden strøm i fremtiden, så giver el biler ikke ret meget mening.
Gravatar #9 - SpegepølseBøvs
30. dec. 2022 16:30
Det kan være at de vil falde gevaldig i pris så?
Gravatar #10 - SpegepølseBøvs
14. jan. 2023 19:22
Så faldt de sørme gevaldig i pris da :D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login