mboost-dp1

Shutterstock

Ukraine ramt af massivt cyberangreb på regeringshjemmesider

- Via The Guardian -

Ukraine er blevet ramt af et massivt cyberangreb, hvor flere regeringshjemmesider er blevet lagt ned, herunder hjemmesider for udenrigsministeriet og undervisningsministeriet.

Det skriver The Guardian.

Meget tyder på, at russiske hackere står bag angrebet. Ifølge embedsmænd er det dog for tidligt, at drage nogle konklusioner på trods af en lang historik med russiske cyberangreb mod Ukraine.

Angrebet skete kort efter, at sikkerhedsforhandlinger mellem Moskva og USA og dets allierede endte i et dødvande i sidste uge.

Mistænkte russiske hackere efterlod angiveligt en besked på udenrigsministeriets hjemmeside, hvor der stod: “Ukrainere! … Alle oplysninger om jer er blevet offentliggjort. Vær bange og forvent værre. Det er jeres fortid, nutid og fremtid.”

I en besked til The Guardian sagde Ukraines talsperson for udenrigsministeriet, Oleg Nikolenko: “Som et resultat af et massivt cyberangreb er hjemmesiden for udenrigsministeriet og andre regeringsorganer midlertidigt nede.”

“Vores specialister er allerede begyndt at genoprette vores it-systemer, og cyber-politiet har igangsat en undersøgelse.”

Gå til bund
Gravatar #1 - AppleSheep
17. jan. 2022 11:52
“Ukrainere! … Alle oplysninger om jer er blevet offentliggjort. Vær bange og forvent værre. Det er jeres fortid, nutid og fremtid.”

Man kunne godt narres til at tro, at de vil bruge de infos til at splitte forholdet med Ukraine og NATO/EU.

Hvad laver Rusland egent lige ved de Svenske atomkraftværker, og hvorfor køre der Svensk militær rundt i gaderne på Gotland og mange steder i det østlige Sverige? Rusland sagde også at de gøre et eller andet, hvis Sverige melder sig ind i NATO. Afledningsmanøvre i forbindelse med invasionen af Ukraine?
Gravatar #2 - arne_v
17. jan. 2022 16:23
#0

Cyber krig er en utrolig billig måde at føre krig på. Rigtig krig koster milliarder. Cyber krig kan føres for millioner.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login