mboost-dp1

Shutterstock

USA vil gøre det sværere for hackere at modtage ransomware-betalinger i kryptovaluta

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Den amerikanske regering vil med en række nye initiativer forsøge at forhindre hackere i at modtage betaling i kryptovaluta.

Det skriver Computerworld via The Wall Street Journal.

Det amerikanske finansministerium er i fuld gang med at forberede ny lovgivning på området for hvidvaskning og terror.

Lovgivningen skal gøre det sværere for hackere at modtage betalinger i kryptovaluta under ransomwareangreb.

Initiativerne, som bl.a. omfatter trusler om bødestraf og andre sanktioner, skal stå klar senere på året, skriver Computerworld.

Gå til bund
Gravatar #1 - Skak2000
22. sep. 2021 08:26
Så de firmaer der betaler løse sum, skal nu betale en bøde til staten for, at betale en løse sum?

Det giver ikke meget mening... Firmaer betaler jo ikke med deres gode vilje, men af nød...
Gravatar #2 - HamDerBareSnakker
22. sep. 2021 09:13
Skak2000 (1) skrev:
Så de firmaer der betaler løse sum, skal nu betale en bøde til staten for, at betale en løse sum?

Det giver ikke meget mening... Firmaer betaler jo ikke med deres gode vilje, men af nød...Men betaler de støtter så de en kriminel organisation så de kan sprede endnu mere ransom.. men nogen gange er firmaer ligeglade fordi bøden er så lille at det bedre kan betale sig for dem at både betaler ransom og bøden så de kan komme videre i firmaet,
Gravatar #3 - Skak2000
22. sep. 2021 15:35
#2
Nogle firmaer kan gå konkurs. Hvis de ikke får adgang til deres data...
Gravatar #4 - arne_v
22. sep. 2021 19:54
#3

Ja.

Men skal det være lovligt/acceptabelt at finansere hacking af andre fordi man derved selv undgår konkurs?
Gravatar #5 - HamDerBareSnakker
22. sep. 2021 23:35
Skak2000 (3) skrev:
#2
Nogle firmaer kan gå konkurs. Hvis de ikke får adgang til deres data...Ja men somregel har de firmaer så dårlig IT sikkerhed at hele ledelsen burde blive skiftet ud men det ser vi sjældent fordi IT sikkerheden ikke er vigtigt nok...
Gravatar #6 - linos
23. sep. 2021 07:21
Der er også firmaer der betaler for at beskytte deres brugeres data. På den ene side er det ikke fair at de skal betale en bøde til staten, på den anden side ville det være lækkert hvis virksomheder blev bedre til at håndtere/kryptere brugerdata.
Gravatar #7 - AliFC
23. sep. 2021 09:57
Tag ikke fejl - det lovforslag er et stort powermove sammensat 100% af banklobbyister. Måden det er skrevet på viser en forståelse for både blockchain og DeFi som ingen gammel, amerikansk lovgiver ville kunne have og med bøder på op til $250.000 og fængsel indtil 5 år for at bruge en mixer eller handle med "uautoriserede stablecoins", da er den her lov kun skrevet for at dominere det økonomiske marked. Det kommer ikke til at virke.
Gravatar #8 - arne_v
23. sep. 2021 21:02
AliFC (7) skrev:

Tag ikke fejl - det lovforslag er et stort powermove sammensat 100% af banklobbyister.


Ikke specielt oplagt. Skulle de have en speciel interesse i det? De tjener hverken færre eller flere penge ved at firmaer betaler til ransomware.

AliFC (7) skrev:

Måden det er skrevet på viser en forståelse for både blockchain og DeFi som ingen gammel, amerikansk lovgiver ville kunne have


Jeg ved ikke hvad medlemmer af den amerikanske kongres ved om blockchain.

Gennemsnitsamerikaneren har meget lidt tillid til kongressens evner, så måske ...

Men selvom de intet ved om blockchain, så har kongresmedlemmerne altså over 20000 ansatte til at hjælpe dem med oplysninger. Og en antagelse om at der blandt de 20000 ansatte er nul med viden om blockchain og nul som kender en uafhængig ekspert i blockchain virker ikke sandsynlig.

AliFC (7) skrev:

og med bøder på op til $250.000 og fængsel indtil 5 år for at bruge en mixer eller handle med "uautoriserede stablecoins", da er den her lov kun skrevet for at dominere det økonomiske marked. Det kommer ikke til at virke.


At forhindre betaling til ransomware kommer næppe til at påvirke økonomien udenfor en snæver kreds af IT kriminelle.
Gravatar #9 - AliFC
24. sep. 2021 00:57
Skidtet bli'r solgt som en løsning på noget med farlige russere og ransomware, men det lovforslag jeg har set er voldsomt omfattende og helt ulæseligt langt.

Her er bl.a. noget af teksten vedr. stablecoins:
"Banning the use of Stablecoins
Subchapter I of chapter 51 of subtitle IV of title 31, United States Code, department of treasury regulation, will be amended, to read as follows:

“(a) IN GENERAL.—Beginning on the date of the enactment of this section, no person may issue, use, or permit to be used a digital asset fiat-based stablecoin that is not approved by the Secretary of the Treasury under subsection (b).”
Criminalizing the use of privacy coins and anonymizing services (mixers, coinjoins)
The bank secrecy act is going to be amended to sanction the use of anonymity-enhanced convertible virtual currencies and anonymizing services. It is worth noting that willful violations of the bank secrecy act could give rise to a fine of not more than $250,000, or imprisoned for not more than five years, or both".

Dette betyder at tornado.cash, Monero, Z-Cash, USDT/USDT/DAI og alt der ligner bliver ulovligt at bruge, hvilket - helt åbenlyst - er et træk fra bankerne for at holde sig relevante lidt endnu.
Gravatar #10 - arne_v
24. sep. 2021 01:18
AliFC (9) skrev:

Skidtet bli'r solgt som en løsning på noget med farlige russere og ransomware, men det lovforslag jeg har set er voldsomt omfattende og helt ulæseligt langt.


Det her tiltag er ikke et lovforslag men en administrativ foranstaltning baseret på eksisterende love og drejer sig udelukkende om sanktioner for medvirkning til betaling til ransomware.

Finansministerets presse-meddelse:

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy03...

Der skulle være 18 lovforslag under behandling i den amerikanske kongres relateret til kryptovaluater, men de har altså ikke noget med dette her at gøre.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login