mboost-dp1

Sidebars

Apple iPhone 11 Pro Max deep fusion kamera funktion public beta ai / Newz.dk

Apple

Apples Deep Fusion-funktion rammer iPhone 11-modellerne

- Via The Verge -

AI-kamera-funktionen Deep Fusion er nu ude i beta-form på iPhone 11 og de to iPhone 11 Pro-modeller.

Apple har haft særlig fokus på kameraerne med de nye iPhones. Dette har tilsyneladende også betalt sig, da flere anmeldere mener, at iPhone 11 Pro-modellerne har det hidtil bedste sæt kameraer i en smartphone.

Disse kameraer er nu blevet endnu bedre, da Apple har frigivet den såkaldte Deep Fusion-funktion i beta-versionen af iOS 13.2. 

Telefonernes kameraer har i forvejen Smart HDR til at håndtere situationer med meget lys, og Night Mode til at håndtere meget mørke omgivelser. Deep Fusion skal så bruges til at tage bedre billeder, når lyset i omgivelserne er mellem et middel-niveau og et lavt niveau, som man kan se resultatet af nedenfor.

Når man tager et billede med Deep Fusion aktiveret, så tager kameraet fire billeder samtidig, hvor det ene af disse er taget med lang eksponering.

Det bedste af de tre almindelige billeder kombineres så med billedet, der er taget med lang eksponering. Herefter køres billedet igennem en proces, hvor hver pixel AI-bearbejdes for at opnå det bedste resultat. Her kan detaljerne i billedet f.eks. komme fra det ene billede, imens farverne og belysningen kommer fra det andet billede.

Deep Fusion virker ikke med ultra-vidvinkel-linsen, men både med den almindelige linse og med telefoto-linsen.

Det vil dog ikke være muligt at se, om Deep Fusion er aktiveret – hverken imens man tager billedet, eller når man ser på det endelige billede. Apple har bevidst valgt at skjule dette, så det ikke er noget, brugeren behøver at bekymre sig om.

Læs også Anmelderne: iPhone 11 Pro har det bedste kamera på en telefon.





Gå til bund
Gravatar #1 - Nize
6. okt. 2019 16:22
Absolut genialt.

iPhone ejer, der viser billede til anden iPhone ejer: "Billedet her er måske forbedret med noget forbedringsting, der gør det fantastisk!"

Anden iPhone ejer: "Ja, jeg kan heller ikke se det, men det ser nærmest bedre ud! Det er som om det er fedt!"

Og det er det mest ekstreme Tech of Faith i nyere tid.

"Kan du ikke også nærmest godt synes det er lidt bedre end de andres?"
Gravatar #2 - plexdk
7. okt. 2019 09:13
Det fungerer faktisk ret godt i beta'en :)
Gravatar #3 - ToFFo
7. okt. 2019 10:23
"Apple har bevidst valgt at skjule dette, så det ikke er noget brugeren behøver at bekymre sig om."

LMAO det er klassisk Apple lige der! :D
Gravatar #4 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
7. okt. 2019 11:07
#3

Tjo, men hvorfor have 100 forskellige muligheder, når 90% af brugerne bare laver point'n'shoot?

Du kan også få RAW billeder ud af en iPhone, men det er ikke noget du kan i kamera appen - igen fordi at 90% af brugerne nok ikke engang aner hvad et RAW billede er.

DU vil gerne tweake din telefon, men husk på, du er også en nørd :)

Der er stort set ingen virksomheder der vil fokusere på 10% af kunderne, de sætter derimod alt ind mod de 90% de har i stedet, hvilket jo set fra et virksomhedssynspunkt også giver ret god mening.
Gravatar #5 - larsp
7. okt. 2019 13:19
Det lyder som en cool feature. Hvorfor ikke kombinere informationen fra flere kameraer, når der er flere kameraer. Men om det kan kaldes "AI" ved jeg nu ikke. Det er som om alt der har med matematik og signalbehandling skal kaldes AI i dag :)
Gravatar #6 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
8. okt. 2019 05:46
#5

AI er det samme buzzword som "Cloud" og "IOT" er lige for tiden. Det er til at brække sig over.
Var på messe i sidste uge, og stod og talte med en der havde en stand. Han havde et device der også understøttede IOT og cloud solutions - men han anede ikke selv hvad det skulle bruges til, og sagde "vi skal jo sige det"
Gravatar #7 - plexdk
9. okt. 2019 08:06
larsp (5) skrev:
Det lyder som en cool feature. Hvorfor ikke kombinere informationen fra flere kameraer, når der er flere kameraer. Men om det kan kaldes "AI" ved jeg nu ikke. Det er som om alt der har med matematik og signalbehandling skal kaldes AI i dag :)


Det er AI fordi den genkender objekter, materialer, osv på scenen, og behandler det udfra hvad der vil se bedst ud i helhed - den bruger de nye neurale kerner til det på iPhone 11, derfor det ikke findes på tidligere telefoner, så vil da sige det er AI, som AI er defineret i dag :) (Nej, det er ikke HAL som i scifi film hehe) Udover det så kombinerer den allerede informationerne fra alle kameraerne.
Gravatar #8 - larsp
9. okt. 2019 12:09
plexdk (7) skrev:
Det er AI fordi den genkender objekter, materialer, osv på scenen, og behandler det udfra hvad der vil se bedst ud i helhed - den bruger de nye neurale kerner til det på iPhone 11, derfor det ikke findes på tidligere telefoner, så vil da sige det er AI, som AI er defineret i dag :)

Ja, hvis den virkelig genkender objekter og laver tricks og numre ud fra om det er en blomst eller en bil, så er det bestemt AI.

Men jeg havde forstået det som en "rå" matematisk kombinering af lysintensitet og farve information fra flere kameraer med forskellig eksponeringsværdi. Det vil jeg ikke kalde AI. Ja, der skal nok noget magi til at få kanterne på plads fordi kameraerne er ikke har hel samme position.

Jeg ville personligt være ked af funktionen hvis der er tale om første scenarie, det er for fake til min smag, bryder mig ikke om at et kamera opfinder ting der ikke er der, men hvis der er tale om ren kombinering af flere kameraers billede synes jeg der lyder cool.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login