amd ryzen 9 3950x cpu specs pris 16 kerner verdens første gaming processor / Newz.dk

AMD

Første 3950X anmeldelse er landet

Via Anandtech -

De første anmeldelser er langsomt ved at komme ind for AMDs nye bæst af en processor – Ryzen 9 3950X – 16 kerner, 32 tråde, 7nm med PCIe 4.0; og resultatet er ganske positivt.

Med en basishastighed på 3.5 GHz kan den virke som en undermåler i forhold til 3900X’erens 3.8GHz, men det er den bestemt ikke; de første tests viser at den overgår dens forgængere med en komfortabel margin. 

Linus Tech Tips udgav i går tests på deres kanal, der viser hvordan 3950X klarer sig i forhold til dens forgænger 3900X:

  • V-ray: +34%
  • Cinebench R20: +29%
  • POV-Ray: +28%
  • Firefox Compile: +14%
  • Blender: +30%

Og selvom 3950X har 33% flere kerner, men en baseclock der ligger 9% lavere, holder 3950X’eren stadig samme TDP som 3900X – 105W. Den store mærkbare forskel er dog, at 3900X er sat til en butikspris på 499$ i USA, mens den nye 3950X ligger på 749$. Danske priser er endnu ukendte.





Gå til bund
Gravatar

#1 Da9L 15. nov. 2019 10:16

Jeg tror det her er en CPU for mig. Jeg bruger min computer til alt fra billedredigering, virtuelle maskiner, og gaming.. Den her lader til at dække alle behov !
Gravatar

#2 Tjalmann 15. nov. 2019 10:43

Meh jeg er holdt op med a stole paa linus reviews, efter han blev clikbaity
Gravatar

#3 GrillBiller 15. nov. 2019 10:54

Tjalmann (2) skrev:
Meh jeg er holdt op med a stole paa linus reviews, efter han blev clikbaity

Altså lige siden første afsnit... ;-)
Gravatar

#4 larsp 15. nov. 2019 12:16

Anandtech: https://www.anandtech.com/show/15043/the-amd-ryzen... Her er billedet mere nuanceret. Ingen tisser i bukserne, AMD vinder nogle tests, Intel vinder andre og har generelt stadig single thread performance kronen, men Intel er dyrere og bruger mere energi.
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#5 larsp 15. nov. 2019 12:23

Til newz titlen, er et review ikke normalt _ude_ på dansk?

Og med første review menes der tydeligvis første _overgearet_clickbaity_youtuber_ review ;)
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#6 Sn3akr 15. nov. 2019 12:27

Ikke fordi jeg på nogen måde er fanboy.. Men Intel har 100% udnyttet at der ikke har været nogen reel konkurrence for dem et stykke tid, og skruet gevaldigt på priserne, så det er da rart at se de kommer lidt i modvind, så opdager de nok at den ekstra indtjening de har haft på at hæve priserne, har kostet en hel del på loyalitetskunderne.

Gravatar

#7 Tjalmann 15. nov. 2019 12:31

Sn3akr (6) skrev:
Ikke fordi jeg på nogen måde er fanboy.. Men Intel har 100% udnyttet at der ikke har været nogen reel konkurrence for dem et stykke tid, og skruet gevaldigt på priserne, så det er da rart at se de kommer lidt i modvind, så opdager de nok at den ekstra indtjening de har haft på at hæve priserne, har kostet en hel del på loyalitetskunderne.



Tja, eller er de som mig, der sidder med en gammel cpu (i7 2600k)
Gravatar

#8 Ronson ⅍ 15. nov. 2019 13:08

Overvejede en 3950X i stedet for min 3900X men for det første gad jeg ikke vente endnu flere måneder, for det andet koster den næsten det dobbelte af hvad jeg set af priser på et par danske webshops (4000 vs 7000 kr)
Steve Jobs has no public record of giving to charity. As of 2011 Bill Gates has given about 30 billion to charity.
Gravatar

#9 _tweak 15. nov. 2019 13:13

larsp (5) skrev:
Til newz titlen, er et review ikke normalt _ude_ på dansk?

Og med første review menes der tydeligvis første _overgearet_clickbaity_youtuber_ review ;)


Kan vi kompromismæssigt ende på "er landet" ? :)
https://newz.dk/
Gravatar

#10 _tweak 15. nov. 2019 13:15

Tjalmann (7) skrev:
Tja, eller er de som mig, der sidder med en gammel cpu (i7 2600k)


Min Windåze er også ældre; i7-3700K.. jeg tror sådan en 12 eller 16 kerner er tiltrængt :-)
https://newz.dk/
Gravatar

#11 KeeZ 15. nov. 2019 15:19

#7 Min Core i7-975 Extreme Edition tikker stadig troligt videre 10 år senere, og har ingen problemer med at spille på den...
Gravatar

#12 brostenen 15. nov. 2019 22:42

Uhhhh.... Hvis bare MorphOS-X86 bliver kompatibelt med den.... :-P
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#13 kblood 17. nov. 2019 22:28

brostenen (12) skrev:
Uhhhh.... Hvis bare MorphOS-X86 bliver kompatibelt med den.... :-P

Laver man endelig MorphOS til X86?
Gravatar

#14 _tweak 18. nov. 2019 06:45

kblood (13) skrev:
brostenen (12) skrev:
Uhhhh.... Hvis bare MorphOS-X86 bliver kompatibelt med den.... :-P

Laver man endelig MorphOS til X86?


Ja :-)
https://newz.dk/
Gravatar

#15 kblood 18. nov. 2019 07:04

Uhh :)
Gravatar

#16 CBM 18. nov. 2019 07:26

kblood (15) skrev:
Uhh :)

på tide :)

bliver interessant at se om det kan hamle op med AROS og AEROS
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#17 CBM 18. nov. 2019 07:52

det kunne være så fedt at bygge en gaming maskine i 2020 baseret på en Ryzen 9 3950X

hvis de så også bare kunne lave et grafikkort som kunne give nVidia lige så megen smæk for skillingen som intel får fra AMD's ryzen

intel trængte desperat til konkurrence men det gør nVidia også...

ligesom deres
g-sync bare skal udgå (medmindre det er klart bedre end freesync + at de gør de gratis for alle at bruge) og gå i glemmebogen til fordel for freesync

intel skal dog stadig tvinges helt i knæ indtil de kan lave en ordentlig designet chip der er redesignet fra bunden og UDEN alle deres bagdøre og andet lort

jeg har længe hadet intel på grund af ME og lignende sjofelheder samt deres modvilje mod at supportere LibreBoot o.l.

skal de have en chance for at vende tilbage så skal de opensource alt deres lort.. NU .... og de skal gøre det muligt at udskifte ALT firmware på deres CPu og chipsæts PLUS de skal lave en fysisk jumper der skal sættes for at firmware kan opdateres for at beskytte mod vira o.l.

hvornår lærer de at folk ikke vil misbruges?

AMD skal falde meget langt bagud nu, PÅ REEL VIS (ikke pga de vanlige beskidte tricks som intel brugte mod AMD tidligere), før jeg ville overveje at skifte tilbage til intel... after all ... power talks

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#18 larsp 18. nov. 2019 08:20

#17 Jeg prøver nu at holde mig fra skyttegravskrigen og simpelthen tage det bedste produkt fra gang til gang. Og AMD har vist også en management engine funktion i deres chips. Det hele er IMO et spørgsmål om hvor og hvor dybt man er villig til at tage den. Den jomfruelige PC bruger eksisterer vist ikke mere... ;)
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#19 CBM 18. nov. 2019 08:38

larsp (18) skrev:
#17 Jeg prøver nu at holde mig fra skyttegravskrigen og simpelthen tage det bedste produkt fra gang til gang. Og AMD har vist også en management engine funktion i deres chips. Det hele er IMO et spørgsmål om hvor og hvor dybt man er villig til at tage den. Den jomfruelige PC bruger eksisterer vist ikke mere... ;)

næh, dog er AMDs i det mindste endnu ikke på vid gab endnu for alverdens hackere ligesom intels er

AMD har vist noget ARM baseret ME

i det mindste kunne intel frigive alt den sovs som er skyld i at deres CPU'er er en gang pivåbent lort.. sådan at Libreboot kunne hjælpe dem med at fixe de værste huller, når de åbenbart ikke selv kan skrive eller fikse kode
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#20 brostenen 18. nov. 2019 10:51

kblood (13) skrev:
brostenen (12) skrev:
Uhhhh.... Hvis bare MorphOS-X86 bliver kompatibelt med den.... :-P

Laver man endelig MorphOS til X86?


Ja...
Jeg indsendte demo videoen som nyhed, her for noget tid siden, sammen med andre Amiga relaterede nyheder, så som en fpga accelerator der har næsten samme fysiske deminsioner som en 68000/68010 CPU. Men de er ikke kommet på endnu. Jeg mener det var for en små to ugers tid (give and take) siden eller noget. Men de er ikke kommet på endnu.
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#21 CBM 18. nov. 2019 12:03

brostenen (20) skrev:
kblood (13) skrev:
brostenen (12) skrev:
Uhhhh.... Hvis bare MorphOS-X86 bliver kompatibelt med den.... :-P

Laver man endelig MorphOS til X86?


Ja...
Jeg indsendte demo videoen som nyhed, her for noget tid siden, sammen med andre Amiga relaterede nyheder, så som en fpga accelerator der har næsten samme fysiske deminsioner som en 68000/68010 CPU. Men de er ikke kommet på endnu. Jeg mener det var for en små to ugers tid (give and take) siden eller noget. Men de er ikke kommet på endnu.

nice, har du nogle links du kan smide her i tråden?
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#22 brostenen 18. nov. 2019 13:42

Jeg kan ikke finde den nu. Det er en som er lige så bred og dyb som en 68000, men få millimeter højere. Den har SD kort men vist ikke IDE interface. Men jeg kan huske forkert. Jeg så den på et amiga forum, med henvisning til et andet forum. Vist nok a1k så vidt jeg husker.
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#23 brostenen 18. nov. 2019 20:47

Det ser ud til at den er mere eller mindre forsvundet fra diverse forum's. Men jeg fandt dette her link. Snakken gik på at den bare skulle være en CPU accelerator, med ram eller noget. Altså M68k core og ikke Vampire core.

https://twitter.com/hashtag/fpga?lang=de

Puha, den var svær at finde igen....
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#24 SakariTuuk 19. nov. 2019 09:19

larsp (4) skrev:
Anandtech: https://toripelit.com https://www.anandtech.com/show/15043/the-amd-ryzen... Her er billedet mere nuanceret. Ingen tisser i bukserne, AMD vinder nogle tests, Intel vinder andre og har generelt stadig single thread performance kronen, men Intel er dyrere og bruger mere energi.



Så vidt jeg ved, er dette bare udviklinger. At finde en computer med sådanne parametre i en almindelig butik er urealistisk.

Gravatar

#25 kblood 20. nov. 2019 17:10

SakariTuuk (24) skrev:
larsp (4) skrev:
Anandtech: https://toripelit.com https://www.anandtech.com/show/15043/the-amd-ryzen... Her er billedet mere nuanceret. Ingen tisser i bukserne, AMD vinder nogle tests, Intel vinder andre og har generelt stadig single thread performance kronen, men Intel er dyrere og bruger mere energi.



Så vidt jeg ved, er dette bare udviklinger. At finde en computer med sådanne parametre i en almindelig butik er urealistisk.

Hvad mener du? At man sjældent finder en færdigbygget computer med en 3950X? Ja, men dem som køber sådan en, samler nok også gerne selv computeren.

Jeg ville gerne have haft en 3900X, men den kom bare aldrig på lager, så nu har jeg en 3700X. Kunne godt nok godt overveje at opgradere til en 3950X.
Gravatar

#26 nikolaiownz 21. nov. 2019 05:49

Tjalmann (7) skrev:
Sn3akr (6) skrev:
Ikke fordi jeg på nogen måde er fanboy.. Men Intel har 100% udnyttet at der ikke har været nogen reel konkurrence for dem et stykke tid, og skruet gevaldigt på priserne, så det er da rart at se de kommer lidt i modvind, så opdager de nok at den ekstra indtjening de har haft på at hæve priserne, har kostet en hel del på loyalitetskunderne.



Tja, eller er de som mig, der sidder med en gammel cpu (i7 2600k)


Kan du sige i5-760 her :p
Gravatar

#27 CBM 21. nov. 2019 17:06

nikolaiownz (26) skrev:
Tjalmann (7) skrev:
Sn3akr (6) skrev:
Ikke fordi jeg på nogen måde er fanboy.. Men Intel har 100% udnyttet at der ikke har været nogen reel konkurrence for dem et stykke tid, og skruet gevaldigt på priserne, så det er da rart at se de kommer lidt i modvind, så opdager de nok at den ekstra indtjening de har haft på at hæve priserne, har kostet en hel del på loyalitetskunderne.



Tja, eller er de som mig, der sidder med en gammel cpu (i7 2600k)


Kan du sige i5-760 her :p

Jeg klarer mig med min
i7-6900k+GTX 1080 og min Ryzen 3 2200G

:)



https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#28 larsp 22. nov. 2019 08:19

nikolaiownz (26) skrev:
Kan du sige i5-760 her :p

Okay, den er små-gammel, launch date Q3'10

Troede jeg kunne stikke den med min trofaste workstation, Xeon E5-1650 men den er fra Q1'12 ;)
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#29 CBM 22. nov. 2019 08:44

larsp (28) skrev:
nikolaiownz (26) skrev:
Kan du sige i5-760 her :p

Okay, den er små-gammel, launch date Q3'10

Troede jeg kunne stikke den med min trofaste workstation, Xeon E5-1650 men den er fra Q1'12 ;)

I 2014 fik jeg en IBM X3400 M3 med en Xeon X5650, 16 serial scsi harddiske (128 GB diske - ialt 2 TB), DVD drev plus tape drev med controller og 8 GB ram foræret

serveren blev lanceret i Q1'10

den benytter pt windows server 2016 r2 og standard on-board grafik, den har pcix og sata
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#30 larsp 22. nov. 2019 13:39

#29 Dejligt gammelt hardware. Hvis man ellers har brug for at varme rummet op også...

Er serveren i aktiv brug? Ellers tæller det ikke i denne lille leg om ældste CPU i daglig drift ;)
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#31 CBM 23. nov. 2019 14:36

larsp (30) skrev:
#29 Dejligt gammelt hardware. Hvis man ellers har brug for at varme rummet op også...

Er serveren i aktiv brug? Ellers tæller det ikke i denne lille leg om ældste CPU i daglig drift ;)

Den er i aktiv brug når jeg er ude i sommerhuset :)
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login