Pixabay

Hver anden virksomhed har fået stjålet oplysninger

- Via Computerworld -

Det er phishing angreb der er synderen, der har forårsaget at hver anden virksomhed i Danmark, har fået stjålet oplysninger.

Samtidig viser tal fra virksomheden Proofpoint (der har udgivet undersøgelsen om emnet), at 90% af alle virksomheder, i norden, har modtaget eller oplevet et phishingangreb.

Proofpoint konkluderer at kriminelle er blevet mere målrettet i deres tilgang, så angrebene er mere sofistikeret – og resultatet heraf er, at halvdelen af alle danske virksomheder skulle have fået stjålet oplysninger, til phishing-angreb.

Dermed anbefales det at man sørger for at medarbejderne oplæres i at genkende phishing – specielt fordi, 40% genbruger kodeord, 40% ikke vidste hvad phishing betyder og 33% ikke ved hvad VPN er.

Hvorvidt ovenstående tal er rigtige, hvad metodikken bag har været og hvornår noget tæller som et målrettet phishing-angreb, melder historien ved computerworld dog ikke om.

Gå til bund
Gravatar #1 - pmorch
13. feb. 2020 17:55
Halvdelen af alle virksomheder? Inkl. enkeltmandsvirksomheder? Det har jeg meget svært ved at tro på...
Gravatar #2 - _tweak
14. feb. 2020 07:51
#1: det har jeg også - det afhænger muligvis af hvordan man definerer "stjålet" og "oplysninger". Hvis man modtager en mail med tracking-pixel, leaker man (ofte) virksomhedens IP - og at e-mailen er ægte. Hvis de tager det som "oplysninger" og "strjålet", så kan det formentlig være rigtig.

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login