mboost-dp1

SXC - hisks

Dansker med i front for afløser til skak-ratingsystem

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Inden for skak kan en spillers styrke måles efter det velkendte Elo-system, der ud fra et simpelt sæt regler bestemmer, hvilken værdi en given spiller har.

I en international konkurrence, hvor der p.t. er 215 deltagere, arbejder man på at finde en ny model til at bestemme, hvor god en spiller er.

Datalogistuderende Rasmus Ulvund fra Syddansk Universitet (SDU) deltager i konkurrencen med sin model, og her klarer den sig godt. Således indtager den p.t. en 7.-plads.

Version2 har talt med Ulvund, og han kan fortælle, at modellen oprindeligt blev lavet til at arbejde med amerikansk fodbold. Den har den fordel, set i forhold til Elo, at den er ligeglad med den rækkefølge, spillere har på en rangliste.

Rasmus Ulvund til Version2 skrev:
Hvis jeg slår dig i skak, og du slår Kasparov bagefter, så ved min model, at jeg nok cirka er på højde med både dig og Kasparov, hvorimod Elo-modellen ikke kan regne bagud og vide, at jeg også er på højde med Kasparov.

Elo-modellen deltager også i konkurrencen og indtager p.t. en 97.-plads. Du kan læse mere om konkurrencen hos arrangørerne.

Flickr - skreuzer

Danske bredbåndshastigheder vokser langsomt

- Via Erhvervsbladet - , redigeret af Emil

Engang var Danmark helt med i front, når det gjaldt hastighederne på de bredbåndsforbindelser, danskerne har, men ved den seneste opgørelse fra Cisco, lavet af Oxford University og Universidad de Oviedo, ser det ikke så godt ud.

Undersøgelsen kigger på 72 lande fordelt over hele verden, hvoraf 14 er kåret som værende klar til morgendagens internetbrug, en gruppe vi stadig er med i, men måske ikke meget længere. Hastigheden på den gennemsnitlige bredbåndsforbindelse herhjemme vokser nemlig ikke i samme hastighed som i en række andre lande.

Gennem de seneste to år er vi faldet fra en 7.-plads i 2008 til i år en 10.-plads. Undersøgelsen “Broadband Quality Study” viser, at lande som Letland og Bulgarien har overhalet os, og den lave placering, mener man hos Cisco, kan have konsekvenser.

Udbredelsen af bredbånd er fortsat meget høj i Danmark, men den gennemsnitlige hastighed er kun på 10 Mbps for download og 4 Mbps for upload. Tallene dækker over, at et mindre antal kunder trækker meget op, typisk de med en fiberforbindelse.

Facebook

Populære Facebook-apps deler private informationer

- Via CNET News - , redigeret af Avenger-

Facebook er tidligere blevet kritiseret for at tage for let på deres brugeres privatliv, hvilket har ført til flere stramninger. Nu er den dog gal igen ifølge en rapport lavet af Wall Street Journal.

Avisen har kigget nærmere på flere populære applikationer på Facebook, heriblandt Farmville fra Zynga, og må konstatere, at de deler private informationer med en række reklamefirmaer.

Undersøgelen kunne påvise, at alle af de 10 mest populære programmer blandt andet sender en brugers unikke id-nummer til op mod 25 forskellige virksomheder. I nogle tilfælde sendes også en oversigt over brugerens venner.

Afsendelsen af de personlige oplysninger er et klart brud mod Facebooks regler og sætter ifølge nogle kritikere spørgsmålstegn ved, hvor meget styr Facebook har på sikkerheden og deres brugeres privatliv.

Hos Facebook udtaler man, at sagen tages meget alvorligt, og der er iværksat skridt, der drastisk skal minimere eksponeringen af private informationer til tredjepart.

Adobe

Sikker Adobe Reader klar inden en måned

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

Adobe er ofte blevet kritiseret for, at sikkerheden i deres produkter ikke er god nok, en kritik, der især rammer deres Adobe Flash og Adobe Reader. For sidstnævnte håber Adobe snart at gøre den meget mere sikker, når Adobe Reader X udkommer i næste måned.

Den nye Adobe Reader, der forventes at blive officielt annonceret senere i dag, vil komme med en sandkasse-funktion, som det kendes fra f.eks. Office 2007 og 2010, der skal gøre det svært at udnytte en evt. fejl i pdf-formatet.

Sandkasse-teknologien har Adobe udviklet i samarbejde med Microsoft, der gør det muligt at afvikle Adobe Reader X i en beskyttet tilstand (Protected Mode), hvor en fejl ikke kan føre til, at uvedkommende kan få adgang til ressourcer på computeren.

Det forventes, Adobe Reader X vil blive frigivet inden for 30 dage efter annonceringen. Når den udkommer, vil beskyttelses-tilstanden være aktiveret som standard.

Læs også: Microsoft hjælper Adobe med sikkerhed i Reader

Opdatering: Opgraderingen er nu officielt annonceret.

AMD

Java-udvidelse kan give bedre multi-kerne-understøttelse

- Via InfoWorld - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Et af problemerne med nutidens processorer med flere kerner er at udnytte de op til seks fysiske kerner, som man kan købe i en CPU i dag.

En gruppe forskere fra University of Illinois, USA, håber at gøre det nemmere at udnytte nye processorer i forbindelse med Java med introduktionen af en udvidelse, de kalder ” Deterministic Parallel Java”.

Udvidelsen, der er open source, gør det muligt at holde styr på ens kode, således at der ikke opstår konflikter, når det afvikles på flere kerner på en gang. Målet er at gøre det meget nemmere at udnytte multi-kerne-processorer.

Vikram Adve, Professor ved Universety of Illinois skrev:
Virtually all high-performance applications are going to need to be parallel in the future. What this tries to do is make it much easier to write correct parallel applications that don’t have any parallel bugs.

I løbet af næste år vil holdet bag den nye udvidelse arbejde på en lignende til C++, der vil gå under navnet “Deterministic Parallel C++”.

Sony Ericsson Mobile Communications AB

Android giver sorte tal hos Sony Ericsson

- Via Electronista - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Hos Sony Ericsson har man netop udsendt resultatet for det tredje regnskabskvartal, og selvom man har solgt færre telefoner end året før, så kan man nu fremvise et overskud.

De positive toner startede allerede med det første regnskabskvartal, der viste et overskud, hvilket blev efterfulgt af et andet kvartal, der ligeledes endte i plus og nu også i tredje kvartal.

I alt har firmaet tjent 69 millioner dollars i det forgangne kvartal, hvilket er en markant forbedring sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvor firmaet havde et tab på 231 millioner dollars.

Årsagen til succes tilskrives Sony Ericssons satsning på Android og specifikt på deres X10-telefoner, der har vist sig som en stor succes, ikke mindst i USA.

Med fornyet vind i sejlene har administrerende direktør Bert Nordberg sat et nyt ambitiøst mål for firmaet, de vil være førende inden for salget af Android-mobiltelefoner.

Wikileaks.org

WikiLeaks donationskonto er blevet blokeret

- Via The Guardian - , redigeret af Net_Srak , indsendt af OnkelDunkel

Hjemmesiden WikiLeaks drives af en gruppe frivillige, men det betyder ikke, der ikke er omkostninger forbundet med siden. Disse omkostninger betales af frivillige donationer, penge som er blevet ekstra svære at modtage.

Årsagen er ifølge WikiLeaks, at deres aftale med det britiske firma Moneybookers er blevet opsagt. Officielt er det sket, fordi hjemmesiden er kommet på en amerikansk overvågningsliste samt helt blevet sortlistet i Australien for blandt andet mistanke om hvidvaskning af penge.

MoneyBookers skrev:
Following an audit of your account by our security department, we must advise that your account has been closed … to comply with money laundering or other investigations conducted by government authorities.

Selvom oplysningerne først dukker op nu, så skulle bruddet være sket i august, en uge efter WikiLeaks offentliggjorde mange tusinde dokumenter om krigen i Afghanistan, der stammer fra det amerikanske militær.

Talsmand for WikiLeaks, Julian Assange, mener MoneyBookers’ handling mest vil gå ud over dem selv i form af badwill.

CERN

CERN har nået LHC’s mål for i år

- Via CERN - , indsendt af OnkelDunkel

Efter en mildest talt dårlig opstart, der førte til et nedbrud, som varede i et år, så har Large Hadron Collider (LHC) efter sin anden opstart fungeret efter planen. Faktisk har den fungeret så godt, at forskerne har nået deres mål for proton-kollisioner for i år.

Målet for 2010 var at nå en kollisionsstyrke, der svarer til en lysstyrke på 10^32, hvilket blev opnået midt i sidste uge. Det skete, da to protonstråler kolliderede og opnåede 1,01×10^32 i lysstyrke.

Hos CERN bliver det set som en stor milepæl for projektet, der tidligere i år opnåede at kollidere strålerne med den højeste effekt på 7 TeV.

Målet er dog at opnå en endnu højere lysstyrke. I løbet af 2011 forventer forskerne at nå op på over det dobbelte af sidste uges resultat. Det skal ske ved at sende flere bundter afsted i partikelacceleratoren på samme tid.

newz.dk

Arkiverne: Uge 41 – for 5 år siden

- Via newz.dk - , redigeret af Avenger-

For 5 år siden:

I august 2005 dukker der en lidt anderledes nyhed op, end man ellers ville forvente. Grunden var, at adgangskoden til en skribent-konto var blevet kompromitteret af den danske hackergruppe Team Gilmore Girls, der udnyttede dette til at ændre i nyheder på forsiden og i stedet for nyhedsteksten skrev personlige kommentarer. Dette resulterede, i at newz.dk var nede for en kort stund, imens siden blev undersøgt for sikkerhedsfejl, og alle kodeord for skribenter blev ændret.

Team Gilmore Girls havde imidlertid været på spil hos en hel række af forskellige sider, bl.a. SwanLee.dk og coolhunter.biz. I samarbejde med sidstnævnte udlovede newz.dk derfor en dusør på 20.000 kr. for beviser, der kunne føre til pågribelsen af personerne i gruppen.

Kommentarer til denne nyhed kom der mange af, hele 439, men spor i sagen udeblev, og personerne bag blev aldrig pågrebet. Senere samme år kom det frem, at en person hos DK-CERT havde givet politiet oplysninger om mindst to af gruppens medlemmer, men at politiet ikke kunne stille noget op, da det var svært at bevise personernes skyld.

Gruppen fortsatte derfor aktiviteterne, og på juleaftensdag i 2007 blev newz.dk atter ramt, da en liste på over 5000 brugere med dertilhørende e-mail-adresser og passwords blev lagt ud på nettet af Team Gilmore Girls, der havde fået fat i et ældre databasedump fra siden.

I 2008 kom det frem, at et tidligere medlem havde tilbudt politiet oplysninger om de andre gruppemedlemmer samt beviser for deres ugerninger, men at politiet ikke mente, de havde ressourcer til at tage sig af det.

Flickr - Andrew Mason

Professor: Kræft er menneskeskabt

- Via TG Daily -

En af de værste sygdomme, man i dag kan komme ud for, er kræft, som findes i mange forskellige varianter, nogle med større helbredelseschancer end andre.

Ifølge forskeren Rosalie David fra University of Manchester, så tyder alt på, at kræft er en sygdom, som mennesket selv har været med til at skabe. I vore dage er kræft meget udbredt og blandt de hyppigste sygdomsrelaterede dødsårsager i verden.

Ser man tilbage på mumificerede lig fra fortiden, så viser det sig, at kræft var mere eller mindre ukendt. Til dato har man kun påvist kræft i én mumie. Det skyldes ikke, levetiden i fortiden var kortere, da man har fundet flere eksempler på mumier med aldersrelaterede sygdomme.

David afviser også, at kræftvæv fra mumierne skulle have været nedbrudt, da det tværtimod vil opbevares bedre end sundt væv.

Årsagen til den store mængde af kræfttilfælde i dag skyldes ifølge David især industrialiseringen og den dermed øgede forurening.

Rosalie David, professor ved University of Manchester skrev:
The virtual absence of malignancies in mummies must be interpreted as indicating their rarity in antiquity, indicating that cancer causing factors are limited to societies affected by modern industrialization.