mboost-dp1

Domstolsstyrelsen

Digital Tinglysning forklarer hvad der gik galt

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Som tidligere berettet her på siden, så gik det helt galt med at introducere den digitale tinglysning. Først og fremmest var det i forvejen forsinket, og da det endelig kom online fungerede det ikke efterhensigten. Det medførte lange ventetider og meget kritik.

Hos Version2 har man snakket med de ansvarlige og de løfter nu sløret for, hvad det var der gik galt. Det var flere forskellige ting som overraskede og tilsammen gav et stort problem.

I starten var det især fuldmagter som drillede. Ikke nok med, at mange advokater indsendte fuldmagter i et meget stort antal, så kolliderede det med, at scannerne som skulle bruges til at indscanne dem, brød ned.

Det var ikke forventet, at så mange ville indsende papirfuldmagter. Man havde i stedet håbet, at de ville blive indsendt digitalt, signeret med en advokats digitale signatur, men det skete ikke.

Systemet, der nu kører efter planen, endte med at koste 300 millioner kroner at udvikle, og yderligere op til 200 millioner pga. forsinkelsen, men forventes at føre til årlige besparelser på 100 millioner kroner.

sxc.hu

Vær med til at gøre newz.dk bedre

- Via newz.dk - , redigeret af hmn

En stor del af de nyheder, som du læser her på siden, skrives af vore ansatte, der enten skriver dem på baggrund af nyheder indsendt af vores brugere eller selv finder og skriver dem.

Vi ønsker nu at udvide vores stab af freelancere, så vi kan sikre en fortsat konstant strøm af nyheder og skabe mere variation og fleksibilitet i truppen.

Vi søger en person, der naturligvis først og fremmest har en brændende interesse for it og teknologi. Da en del af arbejdet kan blive på MacNation, vil interesse for Apple/Mac også være nødvendigt.

Det vil ligeledes være en fordel, hvis man har interesse for open source, men det er ikke et krav.

Vil det være noget for dig at arbejde for os et par timer om dagen, så kan du læse mere ved at trykke på overskriften.

Kwintessential

Spanien vil hive Google i retten for WiFi-fadæse

- Via The Register - , redigeret af kasperfmn

Da Google tilbage i sidste måned indrømmede, at de havde opsamlet brudstykker af data fra åbne trådløse netværk under deres gadefotografering til Street View, beklagede de hændelsen og ville straks undersøge sagen.

Til trods for Googles indrømmelser er det ikke nok for de spanske myndigheder. Her mener man, det amerikanske firma har brudt loven, da det registrerede data er det samme som overvågning.

Ulovlig overvågning kan i Spanien takseres med op til fire års fængsel, og hos den offentlige myndighed Apedanica mener lederen Miguel Angel Gallardo ikke, at Googles forklaring holder vand.

Google undskyldte overvågningen med, at det skete på grund af en fejl i softwaren, som skulle registrere trådløse netværk. Gallardo mener dog ikke, at et program, der omhyggeligt er lavet til opgaven og er anvendt i 30 lande, tilfældigt har sådan en fejl.

JAXA

Japansk rumsonde vender hjem efter 7 år i rummet med sten fra asteroide

- Via Reuters - , redigeret af Emil

Den japanske rumfartsorganisation JAXA kan berette om endnu en succes, idet deres rumsonde Hayabusa netop er vendt hjem efter at have været ude i rummet i over 7 år.

Missionen var at lande på den 500 meter lange asteroide Itokawa, hvilket lykkedes i 2005, hvor den opsamlede prøver fra overfladen af asteroiden.

Hjemturen var lige ved at fejle, da en af rumsondens fire ionmotorer fejlede helt, ligesom der opstod problemer med de andre. Ved at rekonfigurere dem lykkedes det dog at få Hayabusa hjem som planlagt.

Rumsonden landede som planlagt i et militært øvelsesområde i Australien, hvor den nu er blevet samlet op for at blive sendt tilbage til JAXA.

Det er muligt at læse meget mere om missionen hos JAXA (pdf).

Philips Electronics

Microsoft udvikler ny 3D-skærm-teknik

- Via Technology Review - , redigeret af Net_Srak

Fjernsyn og skærme, der kan vise indhold i 3D, er den helt store trend for tiden, og for de fleste gælder det, at man skal have et sæt briller på for at kunne opleve 3D-effekten.

Det er dog muligt at opnå en 3D-effekt uden briller, og i den boldgade har Microsofts afdeling “Microsoft Applied Sciences Group” netop fremvist et koncept, der tillader op til to personer ad gangen at se 3D-indhold på den samme skærm, uden briller.

Selve skærmen, der benyttes, er udstyret med et helt almindeligt LCD-panel, men foran den har forskerne placeret en nyudviklet linse, der sørger for at splitte indholdet fra skærmen op i flere dele.

Kombineret med et kamera, der holder øje med de personer, som kigger på skærmen, kan en computer sørge for, at hver person ser hver sit 3D-billede. Hvert billede kan tilmed være helt forskelligt.

I 3D-tilstand understøtter systemet to samtidige seere, og i 2D-tilstand kan fire personer se på skærmen på samme tid og se hver sit billede. Kameraet registrerer også, om personerne bevæger sig, så billedet kan “følge med”.

Du kan se en video af skærmen i aktion her.

SXC - blacktom1

NASA dropper bemandet månemission

- Via Times Online - , redigeret af Avenger-

I 2004, da præsident George W. Bush sad ved rorpinden i USA, valgte man at starte Constellation-programmet, der skulle sikre, at USA kunne vende tilbage til Månen i 2020.

Efter Barack Obama tiltrådte, er der dog kommet andre boller på suppen, idet projektet ikke har fået tildelt flere penge, hvilket var vurderet nødvendigt for at overholde tidsplanen.

Obama-administrationen så helst, at planerne helt blev droppet, hvilket kongressen har sat sig imod, men nu sker det alligevel. NASAs øverste ansvarlige, Charlie Bolden, har nemlig meddelt, at programmet nedskæres med en milliard dollars, hvilket betyder, at projektet er så godt som lukket.

Manøvren har vakt en del kritik, især i Kongressen, hvor det først i næste måned skal besluttes, hvordan fremtiden skal se ud for Constellation.

Flere analytikere mener, at de forvirrende signaler om USA’s rumprogram skader landets position som rumnation. F.eks. har administrationen påpeget, at man vil arbejde mod en bemandet Mars-mission, men de fleste mener, det først vil være logisk at gennemføre en bemandet Måne-mission.

JAXA

Japanske Ikaros udfolder 200 m² solsejl

- Via BBC News - , redigeret af Pernicious

Det japanske rumfartøj, Ikaros, der på sin rejse mod Venus medbringer et 200 m² stort solsejl, har nu fået udfoldet det succesfuldt.

Ikaros’ mission er at teste funktionaliteten af et solsejl. Det blev sendt op som en “snylter” sammen med den japanske Akatsuki-rumsonde, der ligeledes skal til Venus.

Ikaros’ misson er at bruge det medbragte solsejl som et middel til fremdrift. Dette er stadig på testbasis, men målet er at forsøge at måle accelerationen skabt af det store sejl.

Sejlet er kun 7,5 µm tyndt og fungerer ved, at fotoner bliver reflekteret mod den meget reflektive overflade på sejlet og derved skaber et lille, men stort nok tryk til, at det over tid skaber fremdrift nok til at accelerere fartøjet op i hastighed.

Planen er ikke at benytte dette i stedet for konventionelle raketmotorer, men for at give længere rækkevidde og levetid i rummet.

Yderligere oplysninger om Ikaros kan læses her.

Google

Tag på kajak-tur med Google Maps’ rutevejledning

- Via Google Maps - , redigeret af Avenger- , indsendt af Avenger-

Googles online korttjeneste, Google Maps, kan blandt andet benyttes til ruteplanlægning, og de fleste ruter er forholdsvis nemme at følge, men nogle kræver, at man er mere end i almindelig god form

Vælger man at få en rutevejledning fra A: Tokyo, Japan til B: New York, USA får man som punkt 24 således af vide, at man skal “Ro i kajak over Stillehavet” 6.243 km.

Det er dog kun den første del af kajakturen, for den går til Hawaii, og efter en kort tur hen over øerne, er det tid til det sidste “lille stykke” i kajak på yderligere 4.436 km, før man når USA’s vestkyst.

Det er uvist, om nogle har prøvet ruten af, men skulle man have lyst til at gøre forsøget, så estimerer Google Maps, at det vil tage 36 dage og 6 timer at tilbagelægge de 15.428 kilometer.

sxc.hu - simonok

Et kig ned i den digitale underverden

- Via Computerworld DK - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Tilfælde af cyberkriminalitet er ofte i medierne, både når det angår indbrud på computere hos virksomheder såvel som hos privatpersoner. Hos Computerworld har man kigget lidt nærmere på, hvordan det er, de kriminelle måske arbejder.

Det første, som står klart, er, at det er forholdsvist nemt at starte en kriminel løbebane på internettet, man skal blot have fat i den rigtige software. Der findes mange forskellige programmer, der er lavet specifikt med henblik på at bryde ind på folks computere.

Et af de mere populære programmer, et såkaldt Exploit Kit, koster ca. 1.000 dollars om året at benytte og tilbyder et utal af muligheder til at bryde ind på computere. For de 1.000 dollars modtager man løbende opdateringer over hvilke programmer, der er sårbare og kan udnyttes til at bryde ind på en computer.

Den kriminelle software er ofte lavet i meget god kvalitet og minder om professionelt administrationssoftware.

NASA

Få dit ansigt ud i rummet

- Via Wired.com - , indsendt af XERXES

Hos NASA har man gennem de seneste år ofte medbragt genstande med ud i rummet sammen med f.eks. rumsonder, der indeholder informationer om personer her på Jorden eller genstande fra dem. Nu sker dette igen, denne gang om bord på den internationale rumstation (ISS).

I forbindelse med de to sidste flyvninger af rumfærgerne, er det muligt at få sendt et billede af sit ansigt med op til rumstationen på enten mission STS-133 eller STS-134.

Alt man skal gøre er at gå ind på NASAs Face in Space-hjemmeside, hvor man lader sig registrere og uploader det ønskede billede samt selv vælger, hvilken af de to missioner billedet skal med på.

Discovery (STS-133) er planlagt til at lette den 16. september, og den allersidste flyvning med rumfærgerne finder sted til november, hvor Endeavour tager ud til ISS.