mboost-dp1

Foxconn

Selvmord er meget udbredt hos Foxconn-medarbejdere

- Via DailyTech - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Slettet bruger

Verdens største producent af elektronik, Foxconn, fik en del dårlig omtale sidste år, da det kom frem, at en medarbejder havde taget sit liv i forbindelse med, at han var kommet til at miste en prototype iPhone.

En ny opgørelse viser, at der alene i de seneste 4½ måned er sket syv selvmord blandt medarbejdere på den kinesiske fabrik, ligesom der er registreret mindst 9 mislykkedes forsøg på samme.

Det har fået en kinesisk journalist til at gå undercover, som en nyansat på fabrikken. I hele 28 dage arbejdede journalisten i hvad han kalder “arbejdsbetingelser fra helvede”.

Årsagen er arbejdsbetingelserne, hvor medarbejderne har skrevet under på at arbejde længere end hvad den normale lovgivning tillader, hvilket er lovligt i Kina. Det gør, at medarbejderne arbejder konstant, kun afbrudt af spisepauser og når de skal sove.

Samtidigt med at have meget lange arbejdsdage, så er lønnen minimal. En ansat får udbetalt hvad der svarer til ca. 800 kroner om måneden, langt mindre end hvad f.eks. en iPhone, som de laver tusinder af hver dag, koster.

Apple og den kinesiske stat har lagt pres på Foxconn for at mindske antallet af selvmord, hvilket senest har ført til, at firmaet har ansat buddhistiske munke til at styrke de ansattes psyke.

Google Inc.

Italien og Frankrig starter efterforskning af Google Street View

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

De seneste dage er det kommet frem, at Google har samlet privat datatrafik fra ubeskyttede Wi-Fi netværk, da de var ude og tage billeder til Google Street View.

Italien og Frankrig har nu fulgt Tysklands eksempel og indledt en efterforskning, som skal klargøre, om Google har handlet korrekt i forbindelse med deres dataindsamling til Street View.

Google har selv været ude og sige, at de vil kontakt de berørte landes myndigheder – heriblandt Danmark – for at planlægge hvordan de skal skaffe sig af med de data, som de – ifølge dem selv – aldrig har brugt.

Læs også: Google “kom til” at indsamle privat datatrafik

Microsoft Corporation

Office 2010 vil understøtte GPU-acceleration

- Via Toms Hardware UK - , redigeret af Pernicious

De fleste kontor-computere har et forholdsvist svagt grafikkort, men fremover bliver det måske en idé ikke at spare for meget her.

Når Office 2010 rammer butikkerne i juli, vil det få understøttelse af GPU-acceleration til arbejde med grafiske effekter, hvilket vil tage en del af presset af CPU’en.

Oplysningerne kommer ikke fra Microsoft, men fra AMD, der bloggede meget omkring dette emne i går og påpegede et af systemkravene til Office 2010: ”Brug af grafik-hardwareacceleration kræver et DirectX 9.0c-kompatibelt grafikkort med 64 MB eller højere videohukommelse.”

Med hjælp fra GPU-acceleration vil man kunne forvente nye funktioner som redigering af video direkte i PowerPoint 2010, nye diasovergange og animationseffekter, samt nye avancerede redigeringsredskaber til billeder.

Google Inc.

Google frigiver VP8-videoformatet

- Via BetaNews - , indsendt af Martin J

Som det flere gange er rygtet og som Free Software Foundation ønskede, så har Google valgt at frigive videocodecet VP8 som open source.

Frigivelsen sker i forbindelse med lanceringen af et nyt fælles videoformat kaldet WebM, der anvender VP8 til at komprimere video, Vorbis til at komprimere lyd, og Matroska (mkv) som container-format.

Google mener det er vigtigt at have et format, som er helt åbent og ikke underlagt nogle licenser eller andre former for begrænsninger, hvorfor de er glade for at kunne introducere WebM.

En lang række virksomheder og organisationer bakker op om det nye format, heriblandt Mozilla, Opera, Google, Adobe, AMD, Skype m.fl. På listen mangler firmaer som Microsoft og Apple, hvor førstnævnte tidligere har udtalt, de kun vil støtte H.264.

[i]Opdatering: Microsoft har meldt ud, at de også vil understøtte VP8 HTML5-video i IE9, men brugerne skal hente og installere dette codec særskilt. Det er derfor uklart om hele WebM (inkl. Matroska container og Vorbis audio) vil blive understøttet i IE9.

NASA

Voyager 2-fejl fundet og fikset

- Via Discovery.com - , redigeret af Avenger-

I sidste uge kunne vi her på siden rapportere om en fejl, der var opstået i NASAs rumfartøj Voyager 2, som var begyndt at sende ulæselige data tilbage til NASAs teknikere på Jorden.

Det viser sig, at fejlen var, hvad de havde forventet, nemlig at en bit havde skiftet fra at sige 0 til at sige 1, hvilket så gjorde, at al data blev uforståelig.

NASA har så i dag – forhåbentlig – fikset problemet ved at genstarte Voyager 2’s hukommelse. Der vil dog gå omkring 26 timer før NASA ved, hvorvidt forsøget har virket, da det tager ca. 13 timer at sende beskeden op til Voyager, hvorefter de må vente 13 timer mere på en tilbagemelding fra rumfartøjet.

Flickr - dweekly

Microsoft sagsøger Salesforce.com for patentbrud

- Via Seattle PI blog - , redigeret af Avenger- , indsendt af Tore

Det er kun sket tre gange før, at Microsoft slæber en konkurrent i retten for brud på deres patenter, men nu er den fjerde gang en realitet, idet de har valgt at sagsøge firmat SalesForce for brud på ni af deres patenter.

Salesforces kerneprodukt er cloudbaseret CRM-system, men det er hverken cloud- eller CRM-patenter, der bliver sagsøgt for, men derimod en række patenter på grafiske brugerinterface-elementer.

Blandt patenterne finder man nogle som dækker forholdsvis bredt, heriblandt Patent nr. 5,742,768: “System and method for providing and displaying a web page having an embedded menu

Microsoft oplyser, de allerede for et år siden tog fat i SalesForce for at finde en løsning, men at det ikke er lykkedes. De kræver derfor nu at sagen bliver bragt for en dommer med hensigt på et forbud for salg af produkter, der bryder patenterne såvel som tredobbelt erstatningskrav for bevidst overtrædelse af Microsofts patenter.

CA Technologies

CA skifter navn og får ny chef

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

For anden gang inden for fem år skifter det amerikanske it-firma CA navn. Først hed de Computer Associates International, så CA, og fremover vil de hedde CA Technologies.

Navneskiftet er blevet annonceret ved firmaets igangværende årlige konference, CA World, der foregår i Las Vegas.

Udover navneskiftet har CA Technologies i Danmark også fået en ny chef.

Nils Petersen er navnet, og han har taget over for Henrik Nilsson, der er rykket videre til en topstilling inden for den samlede nordiske afdeling af CA Technologies.

En af de ting som Petersen vil fokusere på i sin nye stilling er at få tilpasset CA Technologies’ produkter bedre til det danske marked.

Nils Petersen, CA Technologies skrev:

Min vision er at finde de produkter, der passer til det danske marked og sælge dem på den rigtige måde. I USA har man jo nogle enorme kunder, der får leveret nogle løsninger, der passer til dem. Men i Danmark har vi måske to eller tre virksomheder, som de løsninger er interessante for.

Petersen, der før sin nye stilling som direktør var salgschef i firmaet, vil desuden sætte stor fokus på Cloud Computing, og på hvordan hele fænomenet skal tackles af CA Technologies i Danmark.

www.politi.dk

Politiet ønsker ændring af logningsbekendtgørelsen

- Via Computerworld DK - , indsendt af nielsbrinch

Den danske logningsbekendtgørelse har været emne for en del debat herhjemme, nogle finder den nødvendig, andre at den krænker privatlivet. Nu ønsker politiet at have muligheden for at stramme den op.

Helt specifikt vil Politiet gerne have mulighed for, skulle de finde det nødvendigt, at udvide perioden hvori data gemmes. I dag gemmes data i 12 måneder, men i særlige tilfælde vil Politiet gerne gemme det i længere tid.

Kriminalinspektør Jørn Gravesen, chef for Rigspolitiets National Kriminalteknisk Enhed (NKE) udtaler i sagen, at han ikke ønsker oplyse i hvilke særlige tilfælde det kunne være nødvendigt.

En undersøgelse fra EU har tidligere påvist, at langt de fleste data, der gemmes som følge af logningsbekendtgørelsen, er yngre end 3 måneder, og Gravesen bekræfter da også, at de fleste sager klares inden for et år. Til trods for ønsket om at kunne udvide opbevaringstiden, så påpeges det, at der p.t. ikke er et konkret behov.

Voddler

Telenor klar med Voddler i Danmark

- Via Beep - , redigeret af Pernicious

Nu er der udsigt til at se gratis film streamet til ens computer over internettet, idet Voddler er kommet til Danmark. Som vi også skrev i starten af april, er det dog ikke alle, der kan nyde godt af tjenesten.

Det er teleselskabet Telenor, som har lavet en aftale med den svenske filmtjeneste, om at få tjenesten som alle kan tilgå, blot de giver samtykke til at Telenor må kontakte dem med salg. Der vil være adgang til betalingsfilm og en masse gratis reklamebaserede film.

De gratis reklamebaserede film er dog i høj grad film af ældre dato, der også svinger noget i kvalitet.
Man kan også betale sig fra at se nogle af de nyere film som The Hangover, 2012 eller Up, der koster fra 19 kroner og op til 37 kroner, alt efter titel, hvorefter filmen vil være tilgængelig i 24 timer fra man har betalt.

Telenors Voodler-hjemmeside finder du her.

Google Inc.

Google på vej med ny storagetjeneste

- Via TechCrunch - , redigeret af Net_Srak , indsendt af hmn

I dag starter Google I/O 2010 i San Francisco, USA, og i den forbindelse forventes der en række nyheder fra Google.

En af de som vil blive annonceret, er ifølge hjemmesiden TechCrunch, at Google vil introducere sin egen storagetjeneste i skyen, der skal tage kampen op med blandt andet Amazons S3-tjeneste.

Google vil kalde deres tjeneste Google Storage (GS) og den vil henvende sig specifikt til udviklere. I første omgang forventes den at blive lanceret i en lukket beta, først senere kan alle være med.

Systemet vil kunne styres via kommandolinjer, ligesom der vil komme et webinterface. Derudover vil der være et REST API og mulighed for at styre rettigheder til download af filer baseret på Google-konti.

At det er Amazon S3, som er i Googles sigtekorn understreges af, at der skulle komme en nem måde at migrere fra Amazons system til Googles.