mboost-dp1

Wikimedia

Kinesiske ZTE betaler $1 milliard til USA for at fjerne handelsforbud

- Via TechSpot -

USA’s handelsorgan forbød i april amerikanske virksomheder at sælge til den kinesiske mobil-producent ZTE. Nu betaler ZTE en milliard dollars for at få fjernet forbuddet.

Handelsforbuddet skete som konsekvens af, at ZTE brød amerikanske sanktioner og solgte amerikansk teknologi til Iran og Nordkorea.

ZTE sagde derefter ja til at straffe bestemte ansatte, men endte med ikke at gøre det i det lovede omfang, hvorfor forbuddet blev indført.

Mobilproducenten gik derpå næsten konkurs.

Derefter skrev Præsident Trump på Twitter, at han ville samarbejde med den kinesiske Præsident Xi Jinping om at få ZTE i gang igen.

Det samarbejde har muligvis ført til den nye, midlertidige aftale om, at ZTE kan fjerne forbuddet ved at betale en milliard dollars.

Både Huawei og ZTE er blandt de kinesiske mobilproducenter, som de amerikanske efterretningstjenester advarer imod, da de menes at kunne spionere for den kinesiske regering.

Wikimedia

Tibet-sagen: Statsministeriet søgte ikke på ordet ‘Kina’

- Via Radio24syv -

Statsministeriet kan være i besiddelse af centrale mails og dokumenter, som Tibet-kommissionen ikke fik adgang.

Ud fra Tibet-kommissionens 2.000 siders beretning om sagen fremgår det, at statsministeriet ikke brugte de samme søgeord, som de andre relevante myndigheder gjorde.

Eksempelvis brugte man ikke relevante søgeord som ‘Kina’, ‘flag’, ‘statsbesøg’ og ‘præsident’.

Tibet-kommissionen havde ellers lavet en liste med relevante søgeord, som de andre myndigheder som Københavns Politi, Udenrigsministeriet og PET gjorde brug af.

Statsministeriet brugte i stedet nogle andre ord, som navnene på politikerne, der besøgte Danmark, da de ulovlige ordrer blev udstedt under en fredelig demonstration i 2012.

Denne fremgangsmåde blev accepteret af Tibet-kommissionen, der af ukendte årsager heller ikke indkaldte den siddende statsminister i perioden, Helle Thorning-Schmidt, til afhøring.

Disse oplysninger er kommet, efter Regeringen har besluttet at genåbne Tibet-kommissionen.

Wikimedia

Efter kritik: Facebook dropper datadeling med kinesiske Huawei

- Via Jyllands-Posten -

En mangeårig aftale om datadeling mellem Facebook og kinesiske Huawei er blevet afsløret og derpå droppet efter kritik og frygt for kinesisk spionage.

Facebook har et samarbejde med omkring 60 firmaer verden over omkring datadeling. Fire af disse er kinesiske – nemlig Lenovo, Oppo, TCL og Huawei – sidstnævnte udgør ifølge den amerikanske efterretningstjeneste en sikkerhedstrussel for USA.

Facebooks aftale med de mange virksomheder eksisterer, fordi firmaerne giver deres brugere adgang til Facebook, og de har alle angiveligt modtaget data på kontrolleret vis.

Huawei har udtalt, at de hverken gemmer eller samler brugernes Facebook-data, imens Facebook ligeledes siger, at data, som blev delt med Huawei, bliver på selve telefonerne og ender ikke hos Huaweis servere.

Både FBI, CIA og NSA har tidligere udtrykt bekymring for Huawei og virksomhedens kinesiske rødder.

Google Inc.

Stort datacenter på vej til Esbjerg: Ejerne er endnu ukendt

- Via Jydske Vestkysten -

Et 250.000 kvadratmeter stort datacenter er på vej til Esbjerg. Det vides endnu ikke, hvem der står bag det store datacenter.

Datacenteret, der bliver lige så stort som Apples datacenter i Viborg, kommer til at have flere datahaller, administrations-, logistik- og servicebygninger samt en eller to højspændings-stationer mellem motorvejen og bysamfundet Andrup.

Datacenteret kan skabe tusindvis af arbejdspladser i Esbjerg Kommune og ligger på det 2,5 millioner kvadratmeter store område, hvor Siemens tidligere har planlagt at bygge en vindmøllefabrik.

Med det kommende datacenter i Esbjerg er der nu seks offentligt kendte datacentre på vej i Danmark.

Apple har to datacentre på vej – et ved Foulum nær Viborg og et på vej i Kassø ved Aabenraa, hvor Google ligeledes har et datacenter på vej. Google har også købt en grund lidt uden for Fredericia til et datacenter.

Derudover har Facebook købt en grund i Fraugde sydøst for Odense til et datacenter på 184.000 kvadratmeter.

Første etape af byggeriet i Esbjerg påbegyndes i starten af 2019, hvor der bygges en administrationsbygning, en logistikbygning samt en ny højspændingsstation.

Wikimedia

Atlanta stadig påvirket efter to måneder gammelt Ransomware-angreb

- Via TechCrunch - , indsendt af Ufomekaniker

Den amerikanske by Atlanta er stadig ramt mere end to måneder efter et omfattende ransomware-angreb i slutningen af marts.

Angriberne krævede en bitcoin-løsesum på 50.000 dollars efter at have nedlagt en række af deres digitale systemer.

Cyberangrebet er muligvis et af de største, en amerikansk by er blevet ramt af.

Mere end to måneder efter angrebet er mindst en tredjedel af de 424 software-programmer, som byen bruger, stadig nede.

30 procent af de programmer, som er nede, er vurderet til at være kritisk vigtige systemer, da de eksempelvis relaterer til retssystemet og håndhævelse af loven.

Efter disse nye tal er kommet frem, så vurderes det, at der skal allokeres 9,5 millioner dollars til at rette op på den resterende skade.

Det er oveni de to millioner dollars, som informations-afdelingen i byen fik tildelt kort efter angrebet.

Facebook

EU-dom: Brugerne kan straffes for Facebooks fejltrin

- Via Politiken -

En EU-dom har bestemt, at administratorer af Facebook-sider kan blive straffet med bøder for Facebooks eventuelle overtrædelser af datalovgivningen.

Facebook og administratorer af sider har således et ‘fælles dataansvar’.

Selve dommen handler om en tysk uddannelsesinstitution, der har en Facebook-side med 7.000 følgere.

Brugerne af Facebook-siden var ikke blevet informeret om, at der blev gemt cookies i to år efter deres besøg på siden.

I retssagen argumenterede institutionen for, at de ikke kunne tage juridisk ansvar for Facebooks overvågning af brugere, men dette argument har EU-domstolen nu skudt ned.

Facebook udtaler, at de er skuffet over afgørelsen.

Det sociale medie fortæller, at selv om der ikke vil være nogle øjeblikkelige konsekvenser for personer og firmaer, så vil de nu hjælpe deres samarbejdspartnere med at forstå dommens implikationer.

Facebook forsikrer om, at de overholder europæiske love og har forbedret deres privatlivspolitik og databehandling op til EU’s nye persondataforordning GDPR, der trådte i kraft den 25. maj.

Folketinget.dk

Regeringen genåbner Tibet-sagen: Politiet finder mailarkiv efter serverkontrol

- Via dr.dk -

Regeringen og justitsminister Søren Pape Poulsen har besluttet at genåbne Tibet-kommissionen.

Det sker efter et fund af mailarkiver, som Rigspolitiet har gjort efter en rutinemæssig serverkontrol.

Arkiverne indeholder de dele af medarbejdernes mailbokse, som medarbejderne selv har flyttet til arkiverne og omfatter 826 brugere.

Alt dette sker, efter det blev afsløret, at en række politichefers mails var blevet slettet uden backup, før Tibet-kommissionen kunne undersøge sagen om ulovligt udstedte ordrer ved en demonstration i 2012.

I slutningen af maj blev det yderligere afsløret af P1 Orientering, at udenrigsministeriet havde backups af slettede mails, som Tibet-kommissionen aldrig fik adgang til.

Den genåbnede undersøgelse skal fokusere på, hvorvidt nyt tilgængeligt materiale kan give grundlag for at ændre eller supplere Tibet-kommissionens konklusioner.

ASUS

Asus afslører ny række laptops med dobbelt skærm

- Via The Register -

Asus har afsløret en række kommende laptops med dobbelt skærm.

Nogle laptops får udskiftet deres touchpadd med en skærm, andre udskifter hele nederste halvdel med skærm.

Asus Zenbook Pro 15 er den første. En 15-tommers laptop med op til hexa-core Core i9-processor, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti og en 1TB SSD.

Foruden dens 15,6-tommers UHD-skærm har den således en ekstra fuld HD-skærm i stedet for en touchpad.

Asus har døbt opfindelsen ScreenPad, og den kommer med en række funktioner lavet specifikt til den lille skærm så som en lommeregner og styring af YouTube og Microsoft Office.

Når man bruger computerens ScreenPad, så virker dens touchpad ikke, men man kan slå skærmen fra ved et tryk på F6-knappen, så den lille skærm gøres til en almindelig touchpad igen.

Laptoppen vil også komme i en 14-tommers udgave. Asus Zenbook Pro 15 kommer i midten af juli til en amerikansk pris på 2.299 dollars.

Asus afslørede samtidig Project PreCog, der er en bærbar, hvor hele undersiden, hvor tastaturet og touchpadden normalt er, vil være skærm.

Den computer vil således selv kunne afgøre, hvornår man skal bruge et tastatur og vise tastaturet i så fald.

Project PreCog er planlagt til 2019.

MyHeritage

DNA-service MyHeritage ramt af læk: 92 millioner mails og hashede passwords

- Via Motherboard - , indsendt af arne_v

DNA-testservicen MyHeritage er ramt af et stort læk. 92 millioner mails og tilhørende hashede passwords lå frit tilgængelige på en privat server.

MyHeritage giver brugere mulighed for at teste sit DNA for at finde arvelige sygdomme, lave stamtræer og finde ud af, hvor ens forfædre stammer fra på kloden.

Lækket af de 92.283.889 brugeres data rammer alle dem, som oprettede en konto frem til 26. oktober 2017.

Fordi de pågældende kodeord er krypteret via hashing og ikke står i klartekst, så vil det dog være svært for hackere at stjæle brugernes DNA-data.

Dette gøres sværere, da MyHeritage skriver, at hver hask-key er forskellig fra bruger til bruger – formentlig en såkaldt ‘salt’.

Samtidig opbevares brugernes DNA-data på et separat system fra det system, hvor brugernes e-mailadresser er, hvorfor MyHeritage ikke mener, at der nogen fare for andre private data vil blive stjålet.

Intel

Intel afslører processor med 28 kerner: AMD overhaler med 32 kerner (Opdateret)

- Via The Verge -

Intel har afsløret en processor med hele 28 kerner.

Dermed tog Intel et spring foran konkurrenten AMD, når det kommer til multikerne-processorer, men AMD afslørede kort efter anden generation af deres Threadripper-processorer med op til 32 kerner.

Intels 28-kernede processor kører på 2,7GHz og kan købes senere i år.

Intel demonstrerede sammen med afsløringen en Cinebench score på 7.334, hvilket er højt for en enkel CPU.

AMD’s nye Threadripper 2-CPU’er har til sammenligning op til 32 kerner, 64 tråde og kører på 3GHz, imens Intels tidligere rekord, Core i9 Extreme, har 18 kerner.

Sidstnævnte Intel-processor med 18 kerner har en amerikansk pris på 1.999 dollars, hvilket betyder, at den kommende CPU med 28 kerner formentlig vil være noget dyrere.

AMD’s Threadripper 2-CPU kan også fås i en version med 24 kerner og 48 tråde. Begge versioner kommer i tredje kvartal af 2018.