mboost-dp1

Nintendo

Nintendo Switch er hurtigst sælgende spilkonsol i USA

- Via TechSpot -

Nintendo Switch udkom d. 3. marts 2017 og har siden solgt 4,8 millioner eksemplarer alene i USA, hvilket gør den til den hurtigst sælgende spilkonsol i amerikansk historie.

Nintendos hybridkonsol, der både kan spilles håndholdt og på et fjernsyn, overhaler således Nintendo Wii, der tidligere havde rekorden med fire millioner eksemplarer på samme tid.

I begyndelsen af december afslørede Nintendo, at de havde solgt 10 millioner Switch-konsoller verden over. Til sammenligning har Nintendos forrige konsol, Nintendo Wii U, kun solgt 13,6 millioner eksemplarer i dens femårige levetid.

De forskellige anmelderroste spil på Nintendo Switch har formentlig hjulpet med dens hurtige salg, hvor over 60 procent af de amerikanske Switch-ejere har “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” og over 55 procent ejer “Super Mario Odyssey”.

flickr - mathei

FCC: Forbrugernes modreaktioner vil beskytte netneutralitet

- Via Motherboard -

Den amerikanske Federal Communications Commission (FCC) har nu udgivet den endelige version af deres tilbagetrækning af Net Neutrality-reglerne i et langt dokument.

I stedet for direkte at gøre det forbudt for internetudbyderne at neddrosle internethastigheder på bestemte web-sites og internettjenester, så regner man med, at almen konsensus og modreaktioner blandt forbrugerne vil stoppe internetudbyderne fra at sænke hastighederne.

Netneutralitets-reglerne som Obamas regering havde indført gjorde det ulovligt for internetudbyder at sænke hastigheder på bestemte hjemmesider eller helt at blokere folk fra sider, hvilket internetudbyder nu frit har lov til, bare de informerer kunderne om det.

Eksperter på området mener dog ikke, at forbrugernes modreaktioner vil forhindre internetudbyderne fra at gøre netop det – specielt de steder, hvor udbyderne har monopol.

Tesla Motors, Inc.

Tesla er bagud med produktionen af den billige Model 3

- Via dr.dk -

Produktionen af Teslas billigste bil, Model 3, går langsommere end forventet.

I fjerde kvartal af 2017 producerede Tesla kun 1.550 eksemplarer. Til sammenligning skrev Elon Musk tilbage i juli 2017, at de ville kunne nå et produktionsniveau på 20.000 om måneden i december.

Det tal blev nedjusteret i november til 5.000 ugentlige eksemplarer til marts i 2018 – og tallet er for nylig halveret til 2.500 ugentlige eksemplarer.

Tesla begrunder indtil videre kun forsinkelsen med fokus på kvalitet frem for kvantitet.

Allerede i april 2016 havde knap 400.000 mennesker betalt et depositum på 1.000 dollars for at komme på venteliste.

Den amerikanske pris på en Tesla Model 3 begynder ved 35.000 dollars svarende til ca. 216.000 kroner og kan reserveres på Teslas hjemmeside, hvor der aktuelt er angivet en leveringstid på 12 til 18 måneder.

Amazon

Amazon tager patent på “blended reality”-spejl

- Via TechSpot - , indsendt af modgaard

Amazon har for nylig taget patent på et såkaldt “Blended Reality Systems and Methods”, der virker igennem et smart-spejl.

Spejlet kan vise dig, hvordan nyt tøj ser ud på dig, inden du køber og tilmed også ændre baggrunden i spejlet til fester, ferie og så videre.

Det gør spejlet ved hjælp fra en blanding af kamera-, skærm- og projektor-teknologi.

Teknologien skulle gerne gøre, at tøjet forbliver på ens krop, uanset om man bevæger sig eller ej.

Amazon bruger formenligt teknologi fra opstartvirksomheden Body Labs, som de købte i oktober. Body Labs arbejder både med AI og 3D-modellering af kroppe.

Det lader til, at Amazon gerne vil mere ind i modeverdenen med dette patent og deres Echo Look fra april, som er en af deres Alexa-udstyrede højtalere, bare med inkluderet kamera og mulighed for AI-moderåd.

Intel

Intel: Opdateringer gør PC’er immune for sikkerhedshuller

- Via The Verge -

Googles Project Zero afslørede for nylig sikkerhedshuller i næsten alle processorer lavet i de sidste 20 år.

Nu fortæller Intel, at de har udviklet og vil udgive sikkerhedsopdateringer til alle Intel-baserede maskiner, som vil gøre disse maskiner immune over for de to sikkerhedshuller, Meltdown og Spectre.

Det er interessant, fordi det blev rapporteret, at særligt Spectre ville være et vanskeligt problem at løse uden ændring i hardware.

Intels udtalelser tyder på, at det ikke gælder for deres processorer.

Intel udtaler, at de i slutningen af næste uge vil have udgivet sikkerhedsopdateringer til 90 procent af de sidste fem års enheder, der altså vil gøre dem immune.

Imens Apple, Google, Microsoft osv. arbejder på sikkerhedsopdateringer til deres enheder, er der stadig tvivl om, hvor stort et slag mod processorens ydeevne, de forskellige patches vil give med bud fra fem til 30 procent i tab af ydeevne.

Intel siger selv, at den almindelige PC-bruger ikke vil mærke noget til problemet, imens computere med høje workloads i starten vil opleve tab af ydeevne. Det problem vil dog mindskes over tid.

Specialister mener, at sikkerhedshullerne vil ramme hårdest i skyen, hvor adgang til én server giver adgang til mange brugere af den server.

 

Dmitry Ulyanov

Algoritme kan reparere og gøre billeder skarpe

- Via Version2 -

Ved hjælp af en algoritmen Deep Image Prior kan tre russiske forskere reparere billeder og gøre slørede billeder skarpe igen.

Denne type algoritmer findes allerede, men Deep Image Prioer adskiller sig ved kun at skulle bruge billedets egen information for at udbedre fejlene og skal således ikke bruge et træningssæt, som andre algoritmer behøver.

Det gør den ved hjælp af såkaldte ‘deep convolutional neural networks’.

Algoritmen kan således ikke bare gøre slørede billeder skarpe, men også fjerne tekst fra et billede eller genindsætte fjernede dele af et billede.

Koden til algoritmen er skrevet i Python og er frit tilgængelig på Github.

Wikimedia

Højteknologisk norsk skib skal finde forsvundet Malaysia-fly

- Via dr.dk -

Boeing-flyet MH370 fra Malaysia-Airlines forsvandt for fire år siden sporløst i Det Indiske Ocean. Det er aldrig blevet fundet – nu søger man igen.

Det amerikanske firma Ocean Surveyor vil genoptage eftersøgningen af det forsvundne fly. I den sammenhæng vil de lease det norske skib Seabed Constructor.

Det avancerede skib er lavet til at undersøge havbunde og bliver blandt andet brugt af olieindustrien. Det er udstyret med flere autonome, ubemandede ubåde, der kan nå ned i 6.000 meters dybde.

Boeing 777-200ER-flyet, der havde 239 personer om bord, skulle flyve fra Malaysias hovedstad Kuala Lumpur til Beijing. Kort efter afgang forlod flyet dens rute og afbrød radiokontakt.

Teorien er således, at flyet fortsatte, indtil det løb tør for brændstof og styrtede derefter ned i Det Indiske Ocean.

Myndigheder fra Australien, Malaysia og Kina skulle indledningsvis undersøge 120.000 kvadratkilometer, men efter omfattende beregninger behøver Ocean Surveyor nu kun at undersøge 25.000 kvadratkilometer.

Det koster én million kroner om dagen at bruge skibet Seabed Constructor, men den Malaysiske regering har også udlovet en dusør på 440 millioner kroner for at finde flyet, efter de selv stoppede med at lede efter det.

 

White Rabbit

Opstartvirksomhed vil gøre ulovlig streaming lovlig

- Via TorrentFreak -

Opstartvirksomheden White Rabbit ønsker med blockchain-teknologi og et plugin at gøre streaming på pirathjemmesider lovligt.

Et browser-plugin vil gøre White Rabbit i stand til at se, hvilke film man streamer på hvilken som helst streamingside. Således kan White Rabbit betale de bestemte selskaber bag de film, som de har lavet aftaler med.

White Rabbit arbejder nemlig med en forudsætning om, at størstedelen af ulovlige streamere og pirater gerne vil betale for indhold, hvis det er nemt og overskueligt.

Brugerne ville skulle betale omkring to dollars pr. film, de ser på ulovlige streamingtjenester, men de kan forblive anonyme, og pengene kan gå direkte til selskaberne ved hjælp af blockchain-teknologi.

Et stort problem i denne sammenhæng er at finde selskaber, der vil gå med til den nye forretningsmodel for deres film.

White Rabbit har dog allerede lavet aftaler omkring 500 film, der angiveligt inkluderer prisvindere fra Oscar-uddelingen og festivalen i Cannes.

Flickr - Elbpresse.de

Processorfejl gør de fleste enheder sårbare for angreb

- Via The Verge -

Man har fundet to sårbarheder i processorer, som påvirker næsten alle enheder, der er lavet i de sidste 20 år. Sårbarhederne er døbt “Meltdown” og “Spectre”.

Sårbarhederne udnytter måden, processer kører parallelt på. Således kan man få adgang til en del af processorens hukommelse. Dette fører til, at en hacker ville kunne få adgang til al data på et system.

“Spectre” er en sværere sårbarhed for hackere at udnytte, men den er også sværere at fikse og vil således være et længerevarende problem.

Intels chips kom først under mistanke, men Intel udtaler selv, at flere andre producenter også er ramt, som ARMs processorer, hvilket de selv indrømmer.

AMD fortæller, at der er tæt på nul procent risiko for angreb på deres processorer, men Googles forskere fortæller, at de har demonstreret succesfulde angreb på AMDs FX og PRO CPU’er.

Google fortæller yderligere, at angreb via sårbarhederne er mulige på Android-enheder, men er sværere at udføre.

Microsoft har udgivet en sikkerhedspatch til Windows 10 med flere på vej. Apple har udgivet opdateringer til iOS, MacOS og tvOS, som formilder problemerne med Meltdown-sårbarheden. Spectre-sårbarheden vil det gøre noget ved i de nærmeste dage med opdateringer til Safari.

De forskellige patches kan påvirke processorenes ydevne, hvor nogle tests på Linux-enheder viser helt op til et 17 procent fald i ydeevne.

Netflix

Analytikere: Apple køber muligvis Netflix

- Via Hot Hardware -

Der er 40 % mulighed for, at Apple køber Netflix i 2018. Det vurderer analytikere hos Citi.

Grundlaget for den vurdering er Trumps nye skattelov, der gør det muligt for Apple at hjemsende en stor del af de penge, som de har stående rundt omkring i verden uden en kæmpe skatteregning til følge.

90 procent af Apples penge befinder sig angiveligt i udlandet, hvor Apple vil hente op mod 220 milliarder dollars hjem til USA.

Det vurderes yderligere, at der således kun skal en tredjedel af den pengesum til at købe Netflix.

En besked fra analysecenteret til investorer sætter således Netflix øverst på en liste over mulige køb for de penge, der hjemsendes.

Et muligt køb sandsynliggøres af, at Apple allerede har en egen musiktjeneste, men også gerne vil have en egen succesfuld filmtjeneste som Netflix, der allerede har en platform og succesfuldt originalt indhold.