rusland lukket internet isoleret frakoblet verden putin / Newz.dk

Wikimedia

Russisk fake-news sammenkæder USA med Corona-virus

-

I de russiske hjørner af internettet begynder et nyt narrativ at forme sig; at USA er skyld i Corona-virusen.

Hvad der ligner et velkendt manuskript fra tidligere kold-krigs-tider, genopstår nu ideen om at USA skulle være skyld i at virussen 2019-nCov spreder sig igennem det meste af Kina – og verden.

Det er startet i små hjørner af det russisk internet, på knap så lødige sider, og har langsomt spredt sig til andre medier. Spredningen af mis-informationen går hurtigt igennem de mange sociale netværk.

Historien man forsøger at skabe via medierne er flere samtidige historier, der dog alle har til fælles at USA har fabrikeret virussen, men målet med virussen varierer. Det kunne f.eks. være at USA skulle have fabrikeret virussen for at presse Kina med biokemiske våben, for at stå bedre i en handelskrig.

Bag rygterne formodes at stå pro-Kremlik aktivister / hacktivister, der via blandt andet Youtube og VKontakte (russisk “facebook”).

Gå til bund
Gravatar #1 - brostenen
10. feb. 2020 11:49
For satanner nogle idioter. Jeg var inde og læse om det, på WHO's hjemmeside og andre gode kilder. Den er nu ikke så slem som folk gør den til. Utroligt at folk ikke er mere bange for MERS og almindelig influensa.
Gravatar #2 - Ni
10. feb. 2020 12:11
#1 Nu manglede der lige 'Waaaahhh' panik i pressen :-)

... Og det er meget vigtigere end at dække regeringens forsøg på at slører det faktiske indhold af deres politik eller Mette Fs systematiske fyring af chefer som hun ikke har godkendt på et eller andet tidspunkt. Mette F er Anders F på steroider når det kommer til at være antidemokratisk.

*SUK*
Gravatar #3 - larsp
10. feb. 2020 12:46
Hvorfor er folk overraskede over at der eksisterer vilde konspirationsteorier?

Vi er da ikke meget bedre i vesten mht. at circulere gak-gak konspirationer.

Men når russerne gør det, iiih, så er det jo så farligt.
Gravatar #4 - arne_v
10. feb. 2020 14:18
#3

Med hensyn til hvordan man skal se på konspirationsteorier, så skal man nok skelne mellem:
1) konspirationsteorier promoveret af enkeltindivider
2) konspirationsteorier promoveret af fjendtlige stater
Gravatar #5 - EmilKampp
11. feb. 2020 07:26
Der er masser af eksempler på at USA og endda Danmark aktivt har promoveret falske narrativer. Fx. WMD observationerne der lå til grund for Irak krigene har vist sig at være et bevidst, falsk narrativ.

Så jeg er enig med #3, hvorfor er folk oppe i det røde felt bare fordi det er russerne der lyver? Vores politikere lyver for os hver eneste dag.
Gravatar #6 - arne_v
11. feb. 2020 18:40
#5

narrativer? WMD? Vi er stadig på newz.DK ikke?

Først:


Fx. WMD observationerne der lå til grund for Irak krigene


er jo kun kvart sandt. Den første krig var fordi Irak invaderede Kuwait. Masseødelæggelsesvåben og tilhørende FN sanktioner og inspektioner var en del af optakten til den anden krig, men der var også andre aspekter såsom beskyttelsen af mindretallene i Irak med flyveforbudszoner etc..

EmilKampp (5) skrev:

Der er masser af eksempler på at USA og endda Danmark aktivt har promoveret falske narrativer. Fx. WMD observationerne der lå til grund for Irak krigene har vist sig at være et bevidst, falsk narrativ.


Det er vel ikke helt det samme. Virus historien er fri fantasi. Masseødelæggelsesvåbene havde eksisteret, efterretningstjenesterne var ikke sikre på om de alle var ødelagt eller der var nogen skjult, politikerne løj ved at sige at de var sikre på at de var der.

Men ja den kendte udtalelse "Irak har masseødelæggelsesvåben. Det er ikke noget vi tror." var ikke sand.

Jeg vil dog ikke sige at fordi AFR sagde sådan i 2003 så er det OK at russerne sætter den her slags historier i omløb.

Du kan tilsyneladende lide engelsk, så jeg vil henvise til den kendte vending "two wrongs don't make a right".

Der burde have været rejst tiltale mod AFR for brud på ministeransvarlighedsloven.
Gravatar #7 - EmilKampp
12. feb. 2020 13:21
#6, du stiller det op som om jeg synes det er ok, det er vist det man kalder for en stråmand.

Jeg har aldrig sagt det er ok, bare at jeg undrer mig over at det bringer folk op i det røde felt, når vores politikere lyver til os på daglig basis.
Gravatar #8 - arne_v
12. feb. 2020 15:27
EmilKampp (7) skrev:

#6, du stiller det op som om jeg synes det er ok, det er vist det man kalder for en stråmand.

Jeg har aldrig sagt det er ok,


Din betragtning kan læses på to måder:

1) Når man ikke har råbt op omkring andre sager, så er der ingen grund til at råbe op i dette tilfælde.

2) Det er godt at man råber op i dette tilfælde - der er dog også mange andre sager hvor man bør råbe op.

Udfra din formulering og mit kendskab til "almindelig dansk relativisme" så læste jeg det som #1.

Gravatar #9 - arne_v
12. feb. 2020 15:32
#7

Med hensyn til politikernes usandheder, så vil jeg tro at de fleste betragter lande der vil afskaffe frihed og demokrati med alle midler som et større problem end levebrøds-politikere der vil genvælges indtil de kan gå på pension og er villige til at lyve for at opnå det. Så mens det kan virke underligt at råbe op om Rusland/Kina/Iran/Nord Korea og ikke råbe op om egne politikere, så er der en grund til at råbe højere omkring Rusland/Kina/Iran/Nord Korea end egne politikere.
Gravatar #10 - Brigadaus
13. feb. 2020 21:54
Der er ikke nogle kilde på den her historie, undrer mig hvor den kommer fra? er newz begyndt at holde øje med det russiske hjørne af internettet?

Btw Arne, så er det ikke fri fantasi men ligger rod i deres biologiske krigsførelses program de hemmeligt har kørende i Georgien hvor de bl.a. indsamler biologiske materiale fra forskellige racer for at teste forskellige biovåben på forskelligt DNA osv... kilde http://armswatch.com/us-diplomats-involved-in-traf...
Gravatar #11 - EmilKampp
14. feb. 2020 07:02
Der er mange flere nuancer i min oprindelige kommentar end de to du fremstiller. Jeg finder det polariserede syn på verdenen både uinspirerende og uinspireret.
Gravatar #12 - brostenen
14. feb. 2020 08:31
For lige at kaste lidt sand i hjulene, hvor i snakker om frihed i et samfund.....

Der er intet, og der har aldrig været og der vil aldrig være et samfund med 100% frihed. Der vil altid være regler, og hvis der skal være 100% frihed, så har vi indført anarki, og samfund som koncept er ikke til stede.

Men vi er meget tæt på, her i DK. Jeg vil faktisk gå hen og sige, at vi er langt mere demokratiske, og vores niveau af frihed er langt bedre beskyttet, end f.eks. i USA.
Gravatar #13 - _tweak
14. feb. 2020 08:50
Gravatar #14 - larsp
14. feb. 2020 16:44
#12 Sand i hjulene / under hjulene? eller mener du grus i maskineriet? ;)

Der vil altid være regler, og hvis der skal være 100% frihed, så har vi indført anarki, og samfund som koncept er ikke til stede.

En anarkist ville sige, ja, der vil være regler selv i det mest anarkistiske samfund, men de vil være på andre plan. En familie vedtager regler for familiemedlemmerne. Et nabolag vedtager regler for samværd. En kommune eller by kan såmend også vedtage deres egne regler. En given gruppering kan eksperimentere med kommunisme, socialisme eller rastafariatanisme, og hvis man ikke kan lide lugten i bageriet kan man rejse et andet sted hen.

... men der vil ikke være kontorer 5000 km væk der tager ens penge med trussel om vold og kræver at man lever efter hyldemeter på hyldemeter af forældede gamle bestemmelser.
Gravatar #15 - brostenen
14. feb. 2020 17:20
larsp (14) skrev:
#12 Sand i hjulene / under hjulene? eller mener du grus i maskineriet? ;)


Nå ja... Dumme jeg. :-D
Gravatar #16 - Brigadaus
15. feb. 2020 17:46
#13 prøv læg mærke til de billeder i din kilde, dem af dem hvor man kan se views og likes, der er næsten ingen eksponering på de ting der
Gravatar #17 - Brigadaus
15. feb. 2020 18:58
Btw så er der vidst ikke døde nogle ikke asiatere af virusen indtil videre, har lige været det første dødsfald i Europa, en kinesisk turist, men ser ud til at den bare giver mild forkølelse på ikke asiatisk DNA
Gravatar #18 - brostenen
15. feb. 2020 20:06
Læste forkert.... Der skulle nok ikke være brugt "ikke" så tæt på hinanden. Det forvirrede mig.
Gravatar #19 - _tweak
16. feb. 2020 21:14
#16: Well, medium.com har bragt historien. Derudover er det eneste sted jeg kan se views, 7856 (i skrivende stund 8952) - og ét sted med kommentarer, 10 stk - ud af seks billeder (som er et udsnit). Jeg tror ikke rigtig man kan udlede noget generelt ud fra det - så historien der kører på newz.dk, læner sig op af medium.com's dækning.

Derudover, citat fra kilden "Russian MP Vladimir Zhirinovsky claimed the United States had economic motives for allegedly spreading the coronavirus: mostly, to undermine China’s economy" - med et screenshot fra en artikel der havde 13.700 views ( 16400 I skrivende stund )
Gravatar #20 - Brigadaus
17. feb. 2020 00:25
#19 nu "dækker" medium ingen ting, medium er en blogging platform, jeg har også en medium blog kan lynhurtigt lave en artikel til dig på medium.com der siger alt det modsatte :)

Nu henviste jeg til de 2 billeder fra youtube, den ene video har 3662 views, den anden har så vidt jeg kan se 96 views og selve kontoen har 6 subscribers, det er ikke engang nævneværdigt medmindre man kører en propaganda kampagne i DF stil

Nedenunder de billeder er der 3 billeder fra facebook eller VK, det ene med 42 likes og 10 retweets, det andet med kun 5 likes, og det tredje med sølle 1 like, kan ikke se at det overhoved er værd at nævne i nogle seriøs sammenhæng.

Ham MP'en du nævner er leder af et parti som har 40 pladser i dumaen, altså mindre end kommunistpartiet, svarer lidt til at tage Søren Espersens udtalelser for "Danmarks vinkel".

Så all in all den blog artikel fra det CIA financerede Atlantic Councils DFR lab på mediums gratis bloggings platform ikke rigtig meget værd synes jeg
Gravatar #21 - _tweak
17. feb. 2020 06:27
#20: tak for dit input.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login