trump huawei nødretstilstand forbud kina usa teleudstyr 5g overvågning / Newz.dk

Pixabay

Trump erklærer nødretstilstand for at lave forbud mod Huawei

- Via Reuters -

Præsident Trump har erklæret nødretstilstand i USA, hvorefter den amerikanske stat har nedlagt forbud mod Huawei og deres netværksudstyr.

Sent onsdag aften, dansk tid, erklærede Præsident Donald Trump nødretstilstand i USA, der forbyder selskaber at sælge og bruge teleudstyr, som udgør en ‘uacceptabel’ trussel mod landets sikkerhed.

Huawei eller Kina blev ikke nævnt ved navn, men USA’s Department of Commerce har siden tilføjet Huawei og 70 tilknyttede aktører til deres ‘Entity List’, hvilket betyder, at Huawei ikke må købe dele og komponenter fra amerikanske selskaber uden regeringens tilladelse. 

Amerikanske embedsmænd fortæller, at denne beslutning vil gøre det svært eller måske umuligt for Huawei at sælge deres produkter, fordi de afhænger af amerikanske leverandører.

Trump sagde sammen med sin erklæring, at fremmede modstandere udnytter flere og flere sikkerhedshuller gennem deres kommunikations-teknologi, og at det kan have katastrofale konsekvenser, hvis ikke der bliver gjort noget ved det.

Trump og en række statslige magter i USA har gentagne gange anklaget Huawei for at spionere på vegne af den kinesiske regeringer.

Huawei, der flere gange har benægtet de anklager, udtaler, at USA ikke bliver mere sikker eller stærkere af at forhindre Huawei i at handle i USA.

Det vil kun begrænse USA til at bruge dyrere og underlegne alternativer, når de skal gøre deres 5G-netværk klar, siger det kinesiske selskab.

Gå til bund
Gravatar #1 - ToFFo
16. maj 2019 07:57
USA's svar på Rasmus Paludan.
Gravatar #2 - Ni
16. maj 2019 08:11
Det er jo helt vildt
Gravatar #3 - glitch
16. maj 2019 08:24
Så trækker Kina nok Panda'erne i washington zoo tilbage ;)
Gravatar #4 - forcle
16. maj 2019 08:40
[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar #5 - larsp
16. maj 2019 12:10
Tja. USA er paranoide mht. den slags og jeg kan da godt forstå forsigtigheden når der potentielt kunne blive bygget aflytning ind i næste generations mobilnetværk. Men det er lidt ironisk, for USA laver åbenlyst selv spionage af andre nationer.

Det kan også være det bare er en strategisk udmelding i forbindelse med forhandlingerne med for Kina. Trumps strategi er tit at komme med vilde meldinger som alle medierne ikke kan lade være med at tale forfærdet om, og så trækker han det mest ekstreme tilbage og det hele ender egentlig meget godt. Art of the deal.
Gravatar #6 - arne_v
16. maj 2019 12:40
larsp (5) skrev:

Det kan også være det bare er en strategisk udmelding i forbindelse med forhandlingerne med for Kina. Trumps strategi er tit at komme med vilde meldinger som alle medierne ikke kan lade være med at tale forfærdet om, og så trækker han det mest ekstreme tilbage og det hele ender egentlig meget godt. Art of the deal.


Det virker til en vis grad inderigs og i forhold til vestlige lande.

Der har ikke været meget success i forhold til mere fjendtlige lande indtil videre. Ingen deal med Rusland, Kina, Nord Korea eller Iran endnu.
Gravatar #7 - dugfrisk
16. maj 2019 14:55
Gravatar #8 - arne_v
16. maj 2019 15:08

Huawei, der flere gange har benægtet de anklager, udtaler, at USA ikke bliver mere sikker eller stærkere af at forhindre Huawei i at handle i USA.

Det vil kun begrænse USA til at bruge dyrere og underlegne alternativer, når de skal gøre deres 5G-netværk klar, siger det kinesiske selskab.Huawei, which has repeatedly denied the allegations, said in a statement that “restricting Huawei from doing business in the U.S. will not make the U.S. more secure or stronger; instead, this will only serve to limit the U.S. to inferior yet more expensive alternatives, leaving the U.S. lagging behind in 5G deployment.”


Jeg kan da godt forstå at Huawei er kede af situationen med USA - det er jo et stort markede de ikke kommer ind på. Og de frygter vel også en vis afledt effekt på andre markeder.

Men USA er nok ret ligeglade.

Alle de store mobil-selskaber i USA er godt igang med 5G udrulning til produktion (i modsætning til Kina der ikke er startet).

AT&T bruger en kombination af Samsung, Ericsson og Nokia.

Verizon bruger Ericsson, Nokia og Samsung.

Sprint bruger også Ericsson, Nokia og Samsung.

T-Mobile bruger Nokia og Ericsson.

Gravatar #9 - brostenen
18. maj 2019 17:23
Suk.... Lille bitte chanmpignon-diktqtor wannabe har virkelig fundet ud af hvordan han kan leve sin drøm ud som øverste leder. Men det går nu ikke så godt. Med alt det nødret tilstand.
Gravatar #10 - pergiber
22. maj 2019 16:11
[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar #11 - arne_v
28. maj 2019 02:46
#0

Og nødretstilstand er efter min bedste overbevisning stadig en dårlig oversættelse af "national emergency".

Hvorfor ikke kalde der nødsituation?

Det er vel en mere direkte oversættelse.

Nødretstilstand er vel nærmest et synonym for undtagelsestilstand og de beføjelser præsidenten får ved national emergency er meget langt fra undtagelsestilstand.

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login